Englands VM-vinner Ray Wilson er død

Ray Wilson, venstreback på Englands lag som ble verdensmester i fotball på hjemmebane i 1966, er død. Han ble 83 år gammel.

Av

Det opplyste hans tidligere klubber Everton og Huddersfield onsdag.

Wilson spilte 63 landskamper for England. 1966 var høydepunktet i hans karriere. Da vant han først FA-cupen med Everton på Wembley og senere samme sommer VM-finalen med England samme sted.

Wilson spilte alle seks kamper på veien mot VM-tittelen, med 4-2-seieren over Vest-Tyskland som høydepunktet. Som 32-åring var han eldst i det engelske vinnerlaget.

- Vi har med beklagelse fått vite at Ray Wilson er død. Han er utvilsomt en av de fineste fotballspillere som har trukket i vår blå trøye, heter det i en uttalelse på Evertons nettsted.

Wilson etterlater seg kona Pat, som han var gift med i 61 år. Paret hadde to sønner.

Han fikk sitt gjennombrudd i Huddersfield og spilte over 250 kamper for klubben. Klubbens daværende manager Bill Shankly signerte ham midt på 1950-tallet. I 1964 ble han hentet til Merseyside ikke av Shanklys Liverpool, men av byrival Everton.

Selv om han var i klubben bare fem år, mistet han aldri sin kjærlighet til Everton, heller ikke etter at han i 2004 fikk alzheimersdiagnose.

- Han elsket tiden på Goodison Park, og når Everton er på TV sitter han som fjetret, sa kona Pat i fjor.

Wilson ble i april hedret av Everton og Huddersfield, som kalte det «Ray Wilson-dagen» da de møttes i Premier League.

(©NTB)

Ray Wilson (til høyre) og tremålsscorer Geoff Hurst løfter lagkaptein Bobby Moore med VM-trofeet etter Englands første og eneste VM-tittel i fotball. Wilson døde tirsdag, 83 år gammel. Foto: AP / NTB scanpix

ANNONSE

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE