ANNONSE

FCK med knepen seier i Finland

Ståle Solbakken og hans FC København er i rute i europaligakvalifiseringen etter 1-0-seieren borte mot finske KuPS. Robert Skov avgjorde kvarteret før slutt.

ANNONSE

Den danske storklubben fikk dermed en fin start på den nye sesongen. Lenge var kampen i Kuopio en målløs affære, men i det 75. minutt fant endelig gjestene nettmaskene.

Etter et par raske trekk på kanten av straffefeltet banket Skov inn vinnermålet.

Solbakken stilte med sine to nye angripere, Kenan Kodro og Dame N'Doye, fra start. Etter en snau halvtime kom Kodro til en avslutning, men de finske vertene rakk å blokkere i tide. N'Doye prøvde seg på et saksespark kort tid etterpå. Der var han nær å gjøre en spektakulær scoring i FCK-comebacket.

33-åringen er tilbake i København etter å ha vært i tyrkiske Trabzonspor.

På overtid måtte Stephan Andersen reddet et KuPS-forsøk. Med 1-0-resultatet skaffet FCK seg et godt utgangspunkt før returkampen i Parken i neste uke.

FC København må gjennom ytterligere to kvalifiseringsrunder og et omspill om laget skal løse billett til europaligaens gruppespill.

Solbakkens menn serieåpner hjemme mot Horsens mandag.

(©NTB)

Ståle Solbakken leder FC København til 1-0-seier borte mot finske KuPS i europaligakvalifiseringen torsdag. Foto: Claus Bech / NTB scanpix

ANNONSE