Ingen hastebehandling av Helgesens ulveforslag 

Stortingets energi- og miljøkomité venter med å fastsette en tidsplan for behandlingen av regjeringens siste forslag til ulveløsning. - Trenering, mener Sp.

Av

Miljøminister Vidar Helgesen (H) fastslo da han la fram sitt forslag til endring av naturmangfoldsloven sist fredag, at det nå er opp til Stortinget å avgjøre om det blir lisensjakt på ulv i ulvesonen i årets lisensfellingsperiode. Den utløper 31. mars.

Senterpartiet reagerer på at energi- og miljøkomiteen tirsdag bestemte seg for å vente én uke med å fastsette en tidsplan for å behandle Helgesens forslag. Dermed ryker etter all sannsynlighet årets jaktsesong.

- Dersom regjeringen hadde ment alvor med at vi skulle følge opp rovdyrforliket og ta ut flere ulv i år, burde planen for behandlingen av forslaget vært klar allerede i dag, sier Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad til NTB.

- Regjeringen har klart å trenere Stortingets vedtak på en slik måte at det ikke er mulig å innfri Stortingets forlik nå i vinter, mener hun.

Arnstad frykter resultatet vil bli en betydelig økning av ulvestammen det kommende året.

Hensikten med Helgesens forslag er å åpne for felling av flere ulver, men statsrådens lovendring møter motbør fra alle kanter. Ulvemotstanderne frykter forslaget kan gjøre det vanskeligere å felle ulv, mens Venstre raskt fastslo at naturmangfoldsloven ikke skal endres.

(©NTB)

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad (Sp) reagerer på at miljøminister Vidar Helgesens (H) siste forslag til løsning på ulvefloken ikke blir hastebehandlet i Stortingets energi- og miljøkomité. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

ANNONSE

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE