Iversen merket at Klæbo var nervøs

Emil Iversen tror ikke han får gå lagsprinten sammen med Johannes Klæbo etter 8.-plassen på den klassiske sprinten. Han kunne melde om en nervøs lagkamerat.

Emil Iversen fortalte at tirsdagens suverene gullvinner var tydelig nervøs i dagene fram mot sprinten.

- Hva kan du si om Klæbo, spurte NTB.

- Han er verdens beste klassiske sprinter og en fullvoksen idrettsutøver. Han har hatt et sinnssykt press på seg. Jeg har merket at han har vært nervøs. Det er rått å se at han kan mobilisere og samle de kreftene han trenger for å vinne. Det er dritartig og et plaster på såret for min del, sa Iversen til NTB.

- Hadde det ikke blitt medalje i dag så ville på det på en måte vært en liten skandale. Han tok gullet, og det er veldig greit for de der hjemme at nå er ankermann på stafetten klar, sa løperen fra Meråker.

Emil Iversen forsvant ut i semifinalen etter å ha blitt direkte fragått. Den store kroppen slet med teknikken i fokksnøen underveis.

- Jeg ble gående litt anspent og ble litt stiv. Det er kjipt, men ingenting å skylde på. Jeg er i bra form, men kunne vært foruten fokksnøen, og ettersom jeg er en stor kar så jeg får ikke brukt teknikken min, forklarte han.

Om sine sjanser til å få lagsprint i fri teknikk sammen med Klæbo sier han:

- Jeg burde nok vært på pallen. Det er nok et par andre foran meg på listen. Det er mange som har lyst til å gå lagsprinten. Arild (Monsen) og Vidar (Løfshus) får ta den avgjørelsen, men jeg tor ikke jeg er først på listen, sa Iversen.

- Du hadde jo en bra kvartfinale, men hva skjedde i semifinalen?

- Det begynte jo bra, men jeg sluknet helt opp bakken der jeg skulle vært med. Jeg ble nok gående med for høye skuldre og kom ikke helt ned i sporet. Det er kjedelig, men sånn er det. Jeg hadde min sjanse i dag, men det var noen som var bedre, sa han.

(©NTB)

Emil Iversen ble slått ut i semifinalen på mennenes sprint i klassisk stil i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

ANNONSE

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE