Kortvarig gullglede for Choi

Choi Min-jeong lot seg hylle av hjemmefansen som vinner av 500 meter skøyter kortbane, men feiringen endte i bitter skuffelse.

Av

Først viste målfotoet at italienske Arianna Fontana var først over mål. Deretter ble Choi disket i finalen for å ha hindret en konkurrent. Dermed ble hun flyttet helt ned til sjetteplass, bak vinneren av B-finalen.

- Jeg slo henne, med eller uten diskvalifikasjonen, sa Fontana etter å ha sikret Italias første gull i Pyeongchang-lekene.

Hun tok sin sjette OL-medalje i karrieren og er dermed mestvinnende kortbaneløper sammen med kinesiske Wang Meng.

- Jeg gjorde mitt beste. Selv om det ikke endte godt, angrer jeg intet, sa Choi.

- Men jeg synes synd på de koreanske tilskuerne.

Yara van Kerkhof fra Nederland ble flyttet opp til sølv, mens Kim Boutin fra Canada fikk bronse.

Det britiske medaljehåpet Elise Christie, som ble disket tre ganger i Sotsji-OL, var med i tetstriden helt til hun falt på siste runde og endte på fjerdeplass.

Flere av favorittene røk ut før finalen på grunn av straffer. Det gjaldt kineserne Fan Kexin og Qu Chunyu og den canadiske veteranen Marianne St-Gelais. Det amerikanske stjerneskuddet Maame Biney endte sist i sin kvartfinale.

(©NTB)

Arianna Fontana leder finalen på 500 meter skøyter kortbane på vei mot OL-gull tirsdag. Det skjedde etter mye dramatikk. Foto: Patrick Semansky, AP / NTB scanpix

ANNONSE

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE