Langspurt mot stortingsvalget

Gisle Saudland Frp, Ole Magne Omdal Sp, Odd Omland AP, Hans Fredrik Grøvan Kr.F. og Jan Sigbjørnsen H. FOTO: ALF SVERRE TORGERSENKJ?P BILDE

FOR KANDIDATER som tar mål av seg til å bli stortingsrepresentanter fra høsten av, har langspurten allerede startet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2017 kl 10:34

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

FOR KANDIDATER som tar mål av seg til å bli stortingsrepresentanter fra høsten av, har langspurten allerede startet. Vi så det i helgen, da flere av toppkandidatene fra Vest-Agder møttes under Skalldyrtreffet på Hidra. Mandag kom en hel delegasjon KrF'ere innom Flekkefjord - og samme dag kunne Fædrelandsvennen presentere en fersk meningsmåling som nok kan sette bekymringsrynker i ansiktet hos enkelte.

MENINGSMÅLINGENE ER på ingen måte valg - og mye kan skje frem til september. Men målingen viser at Høyre ligger svært dårlig an i Vest-Agder, mens Arbeiderpartiet seiler opp som fylkets største parti. Regjeringsslitasjen har nok tært på oppslutningen til Høyre, først og fremst på grunn av måten partiet har håndtert sykehussaken på, men også i forbindelse med tvangssammenslåing av kommuner.

DET INTERESSANTE med årets stortingsvalg er at Lister kan få fire av de fem stortingsrepresentantene fra Vest-Agder. Ingunn Foss (H) kommer helt sikkert inn på Stortinget, selv om partiet skulle gå tilbake i oppslutning. Odd Omland (Ap) kommer inn som Arbeiderpartiets 2. kandidat, dersom partiet får den oppslutningen som meningsmålingene nå antyder. Hans Fredrik Grøvan (KrF) vil også være sikret stortingsmandat, så sant ikke det skjer et politisk jordskjelv. Og ikke minst: Gisle M. Saudland (Frp) vil få tingplass når velgerne dom avsis 11. september.

KANSKJE TAR de noen uker ferie før de setter inn langspurten frem mot valgdagen. Det vi vet er at de skal dukke opp både sent og tidlig, på de underligste plasser, for å sikre seg oppslutning på selve valgdagen. Også avisens leserbrevspalter kommer til å preges av det forstående valget. I den forbindelse er følgende spilleregel viktig: Det er de lokale kandidatenes selvskrevne innlegg som blir prioritert fremfor partiledere som signerer partiproduserte innlegg.

Nøkkelord

Siste nytt i Leder

Spennende om spenstig prosjekt
ANNONSE
Viser seg igjen som et mønsterbruk
 
Ny plan for lyntog
Tidenes hyggeligste konjunkturrapport
Bekymret for folketallet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE