DAGENS LEDER: Gangbro ut på anbud

NY BRO: Den nye gangbroen over Elva skal etter planen stå ferdig i oktober neste år. I løpet av noen måneder kan de første arbeidene starte. FOTO: Flekkefjord kommuneKJ?P BILDE

ALLEREDE I oktober neste år, skal den nye gangbroen over Elva stå ferdig.

Tekst:

Publisert:

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

ALLEREDE I oktober neste år, skal den nye gangbroen over Elva stå ferdig. I disse dager åpnes anbudspapirene og dersom det ikke kommer noen dramatiske overraskelser, kan byggeprosessen være igang i løpet av høsten. I budsjettet er det satt av 29 millioner kroner, og spenningen nå knytter seg til om entreprenørene kan holde seg innenfor rammen. Skanska er hovedentreprenør for den nye bybroen - og det ville jo ikke være unaturlig om de kom med det laveste anbudet, først og fremst fordi de allerede er på plass i Flekkefjord med mannskap og maskiner.

DET ER snart 40 år siden gangbro over Elva ble lansert som en ide. I begynnelsen var både handelsdrivende og politikere enige om en slik satsing. Men så forlot man ideen. Først de seneste årene har man igjen blåst støv av planene - og for noen år siden ble det avholdt en arkitektkonkurranse på utforming av den nye gangbroen. Prosjektet «Balanse» ble plukket ut som vinner. Men da prosjektet skulle realiseres, ble kostnadene skyhøye i forhold konsulentberegningene. Derfor ble hele prosjektet nullstilt.

I MELLOMTIDEN har noen av forutsetningene endret seg. Bybroen som idag bygges, blir fast - og dermed er det ingen grunn til at den nye gangbroen skal kunne åpnes. Det i seg selv har gjort prosjektet billigere. Det er likevel avgjørende at den nye gangbroen få et estetisk preg som kan sammenlignes med den nye bybroen som bygges. Så lenge det er snakk om en totalentreprise.

VI TROR prosjektet vil føye seg pent inn i den fornyelse og forskjønnelse som Flekkefjord går igjennom for tiden. Det vil også løse en del av de parkeringsutfordringer som enkelte påpeker, selv om ikke mangel på parkeringsplasser egentlig preger byen til daglig. Vi tror likevel at en bedre kommunikasjon mellom de to sidene av byen vil styrke hele byen. Vi er derfor spente på resultatet av anbudskonkurransen.

Siste nytt i Leder

Spennende om spenstig prosjekt
ANNONSE
Viser seg igjen som et mønsterbruk
 
Ny plan for lyntog
Tidenes hyggeligste konjunkturrapport
Bekymret for folketallet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE