DAGENS LEDER: Turistene strømmer til distriktet

Busslaster med turister fra Sør-Amerika stopper i Flekkefjord én time hver fredag FOTO: SVEIN LØVLAND

SØNDAG MORGEN kommer cruiseskipet «Deutschland» til Flekkefjord.

Tekst:

Publisert:

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

SØNDAG MORGEN kommer cruiseskipet «Deutschland» til Flekkefjord. Skipet som er 175 meter langt kommer til å ruve godt på Byfjorden i Flekkefjord. 520 cruisepassasjerer får en halv dag i Flekkefjord. Byens turistverter stiller på Eschebrygga for å dele ut bykart og brosjyrer - og museet holder åpent. Det er viktig at man utnytter mulighetene når byen fylles av mennesker. For noen år siden valgte handelsstanden i Flekkefjord å åpne sine butikker søndag formiddag, nettopp for å tilfredsstille de besøkende - men også for å tjene noen ekstra kroner.

HVER ENESTE dag har turistinformasjonen i Spira besøk av fremmede som vil ha råd om severdigheter og andre opplevelseselementer i vårt distrikt. Antall henvendelser varierer fra 20 til 50 hver dag - og det er et anseelig antall.

MEN EN gruppe som vi åpenbart kunne gjøre mer for - og som representerer kanskje den aller største gruppen av tilreisende, er bussturistene som hver fredag kveld stanser i Flekkefjord med mellom 50 og 200 sør-amerikanere. De vandrer rundt i byen på egenhånd, men burde ivaretas bedre enn det som er tilfelle i dag. Det er Europamundo Vacations som hver uke stanser i Flekkefjord, på vei vestover til Stavanger og Bergen.

DETTE ER i virkeligheten en gavepakke til Flekkefjord som vi må forvalte og ta vare på. I slike tilfeller må den turistansvarlige, Flekkefjord Handelsforening og Flekkefjord Museum snakke sammen og sørge for at disse menneskene opplever noe i Flekkefjord den time de er på besøk. I løpet av en sesong er det snakk om flere tusen turister.

VI SER at det er mange turister i byen og distriktet - og de betyr mye for sommeromsetningen. For å få dem tilbake ved en senere anledning er det avgjørende at de har en god opplevelse. Der må vi ta noen friskere grep.

Siste nytt i Leder

Spennende om spenstig prosjekt
ANNONSE
Viser seg igjen som et mønsterbruk
 
Ny plan for lyntog
Tidenes hyggeligste konjunkturrapport
Bekymret for folketallet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE