DAGENS LEDER: Valgkamp døgnet rundt

Statsministeren var på valgkamptur til Flekkefjord tidlig i årets valgkamp. FOTO: ERIK THIME

DE ER godt i gang, rikspolitikere og stortingskandidater som den 11. september ber om tillit fra velgerne. I hele denne uken har Arendal nærmest vært ...

Tekst:

Publisert:

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

DE ER godt i gang, rikspolitikere og stortingskandidater som den 11. september ber om tillit fra velgerne. I hele denne uken har Arendal nærmest vært et politisk vrimlested i forbindelse med Arendalsuka - og både lokale stortingskandidater, rikspolitikere, mediefolk og interesseorganisasjoner har satt hverandre stevne. Om ikke daglig, så iallfall ukentlig kommer det meningsmålinger som gir oss en pekepinn på hvordan resultatet av stortingsvalget blir. Og mye tyder på at det blir et urolig jevnt valgresultatet mellom de to regjeringsblokkene.

ARBEIDSPARTIET HAR frem til nå gjort det svært godt på meningsmålingene, men har de seneste dagene tapt oppslutning. Mye tyder på at den resepten som virket for noen måneder siden, nemlig å terpe på høy ledighet og generelt dårlige tider, ikke lenger virker, fordi det rent faktisk går bedre med norsk økonomi og fordi arbeidsledigheten er i ferd med å gå ned. Frykten for at en en rødgrønn-regjeringen vil bli avhengig av Miljøpartiet De Grønne skremmer nok noen fra å gå for et regjeringsskifte.

PÅ DEN andre siden har den sittende regjering hatt sitt å stri med de seneste årene - ikke minst i forhold til sykehussaken lokalt. Mange har vært skremt av den uro som sykehussaken har skapt - og som forsåvidt fremdeles rir nasjonen som et mareritt. Riktignok er situasjonen for sykehuset i Flekkefjord bragt til en løsning ved at helseministeren - langt om lenge - skar igjennom. Høyre og Fremskrittspartiet er nok dermed inne i varmen igjen - iallfall hos noen. Den borgerlige fløyen er avhengig av et Venstre over sperregrensen for å kunne danne et flertall, enten direkte eller indirekte. Og med noen uker igjen av valgkampen er det en åpenlys flørting mellom KrF og Ap, noe som kan forrykke hele den politiske balansen.

SVARET FÅR vi ikke før 11. september om kvelden.

Siste nytt i Leder

Spennende om spenstig prosjekt
ANNONSE
Viser seg igjen som et mønsterbruk
 
Ny plan for lyntog
Tidenes hyggeligste konjunkturrapport
Bekymret for folketallet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE