Storhelg i Kvinesdal

SKAL FYLLES OPP. Sletta her skal fylles med rockeglade festivaldeltagere. FOTO: Lars FrøslandKJ?P BILDE

DE RUSTER seg til storinnrykk i Kvinesdal. Mens rockerne gjør klar for Norway Rock på Øye, er medarbeidere og frivillige i Sarons Dal klare

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.07.2017 kl 08:10

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

DE RUSTER seg til storinnrykk i Kvinesdal. Mens rockerne gjør klar for Norway Rock på Øye, er medarbeidere og frivillige i Sarons Dal klare for det tradisjonsrike sommerstevnet. I løpet av en helg øker innbyggertallet i Kvinesdal med mange tusen mennesker. Det kan gi noen utfordringer, men også muligheter - og nettopp mulighetene er det de handelsdrivende i Kvinesdal som benytter seg av.

SOMMERSTEVNET I Sarons Dal har tradisjoner helt tilbake til 1964 da Aril Edvardsen første gang inviterte til sommerstevne. 53 år senere fremstår fremdeles sommerstevnet som et av høydepunktene for kristenfolket som gjester stevnet år etter år. Og selv om Aril Edvardsen selv er død, arrangeres sommerstevnet i hans ånd, der fellesskap og bønn er sentrale elementer. Rune Edvardsen har de seneste ti årene satt sitt preg på sommerstevnet - og formet fremtiden Kirken i Dalen. Det kan nok være krevende, men Rune Edvardsen har klart oppgaven på en utmerket måte.

FOR ROCKERNE på Øyesletta vil nok Sarons Dal-stevnet oppfattes som den rake motsetning. På mange måter er det også det, men utgangspunktet er akkurat det samme, nemlig fellesskap med mennesker som deler samme interesse. Norway Rock er som en tenåring å regne sammenlignet med Sarons Dal-stevnet. Til tross for noen års opphold har Norway Rock fått et godt navn blant et rockeinteressert publikum. De kommer fra nær og fjern for å lytte til musikk og treffe mennesker med samme interesse.

UTEN FORKLEINELSE for andre lokale arrangementer førstkommende helg, er det ingen tvil om at det er innledningen av sommerstevnet og rockefestivalen som nok har størst interesse den kommende helgen. Og når to så vidt forskjellige arrangementer finner sted med noen kilometers avstand, så merkes det i Kvinesdal. Vi ønsker begge arrangører lykke til.

Siste nytt i Leder

Spennende om spenstig prosjekt
ANNONSE
Viser seg igjen som et mønsterbruk
 
Ny plan for lyntog
Tidenes hyggeligste konjunkturrapport
Bekymret for folketallet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE