DAGENS LEDER: Enda en festival

Fra arbeidene med å rigge scene FOTO: Horisont Hågåsen

I DAG SER enda en festival dagens lys. Sommeren er som kjent tid for festivaler i by og bygd, og det er snart ikke en bygd eller et veikryss som ikke ...

Tekst:

Publisert:

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

I DAG SER enda en festival dagens lys. Sommeren er som kjent tid for festivaler i by og bygd, og det er snart ikke en bygd eller et veikryss som ikke har en festival. Alt dette er positive hendelser som trekker folk og som viser stort mangfold og oppfinnsomhet. I dag ser Horisont Hågåsen dagens lys for første gang - i regi av Hågåsens Venner.

DET GÅR IKKE akkurat motorvei opp til flotte Hågåsen på Hidra. Dermed har alle de frivillige som står bak festivalen litt av noen utfordringer med å få logistikken til å stemme. Dét har de klart, og det ligger en imponerende innsats bak arrangementet som varer til langt på kveld.

POPULÆRE VAMP ER kveldens hovedattraksjon - og i seg selv blir det nok en flott opplevelse å oppleve Vamp i vill og historisk Hidra-natur. Men det skal skje så mye mer - for hele familien.

BLANT ANNET BLIR det åpning av en ny kultursti. Tyskerne hadde mye aktivitet her under 2. verdenskrig, det var et stort slag der under Napoleonskrigen, og optisk telegraf har vært plassert på toppen av Hågåsen. For å nevne noe. Dette er viktig historie, og det er ikke minst viktig at historien blir tatt vare på og fortalt videre til nye generasjoner.

HÅGÅSENS VENNER ønsker å slå et slag for Hågåsen - og Hidra. De vil fortelle om en stolt historie. Arrangementet skal også være med å bidra til å styrke det lokale næringslivet på Hidra, samtidig som arrangøren samarbeider tett med grunneierne og lokale lag og foreninger. Billettsalget virker å være bra, og forhåpentlig blir også været så bra at det nærmest blir folkevandring til Hågåsen.

FOR JO FLERE folk det kommer, desto større blir overskuddet til å sette Hågåsen i den stand perlen fortjener. Lykke til med arrangementet.

Siste nytt i Leder

Spennende om spenstig prosjekt
ANNONSE
Viser seg igjen som et mønsterbruk
 
Ny plan for lyntog
Tidenes hyggeligste konjunkturrapport
Bekymret for folketallet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE