Agder mener: For lite, for sent?

 

DIREKTØREN PÅ SØRLANDET sykehus har nå plutselig fått det travelt med å vise handlekraft. Han forlangte møte med ansatte og ledelse i Flekkefjord selv...

Tekst:

Publisert:

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

DIREKTØREN PÅ SØRLANDET sykehus har nå plutselig fått det travelt med å vise handlekraft. Han forlangte møte med ansatte og ledelse i Flekkefjord selv om mange er på sommerferie. Denne uken tropper han opp i Flekkefjord for å forsøke å redde sin egen fremtid. Styret skal ha ekstraordinært møte i august for å drøfte mistilliten som er fremsatt fra samtlige fagforeninger både i Arendal og Flekkefjord. Før den tid forsøker direktør Jan-Roger Olsen å vise at han lojalt følger opp vedtaket i Stortinget om at akuttkirurgi og traumefunksjoner skal videreføres og sykehuset i Flekkefjord styrkes.

PROBLEMET TIL OLSEN er at da han i styret i Sørlandet sykehus i juni skulle legge frem hva han har gjort, så presterte han å si at «Det er en generell bekymring for den faglige kvaliteten på de kirurgiske tjenestene i Flekkefjord. Dette understøttes av flere alvorlige uønskede hendelser over tid. Administrerende direktør har tatt initiativ til en dialog med fylkeslegen».

Det var ikke så rart at begeret rant over for mange, og at dyktige kirurger og andre ansatte blir så lei av å bli snakket ned og hengt ut av sine egne sjefer, at de sier takk for seg.

HELLER IKKE DA NRK spurte fagdirektør Per Engstrand om han ville være bekvem med å bli behandlet på sykehuset i Flekkefjord kom det noen tydelige svar. Han kunne svart at ut fra de helt ferske tallene på feilbehandlinger som meldes inn til Norsk pasientskadeerstatning (NPE) er det ingen grunn til å si at sykehuset i Flekkefjord ligger noe dårligere an enn sykehuset i Kristiansand eller Arendal når det gjelder feilbehandlinger, men både direktør og fagdirektør har tydeligvis ikke forstått uttykket om å spille hverandre gode. Det virker mer som det å sparke ben på dyktige medarbeidere er en sport som man har utviklet de seneste årene og fortsetter å utøve. Dette skjer til tross for at helseministeren uttrykkelig har fastslått at Sørlandet sykehus blir best ved å gjøre hverandre gode. Dersom «laglederne» ikke er enige i denne godfot-teorien, må eieren se seg om etter noen andre.

Siste nytt i Leder

Spennende om spenstig prosjekt
ANNONSE
Viser seg igjen som et mønsterbruk
 
Ny plan for lyntog
Tidenes hyggeligste konjunkturrapport
Bekymret for folketallet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE