DAGENS LEDER: Klart svar fra helseministeren

 

ET KLART svar fra helseministeren var det eneste vi hadde forventet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2017 kl 06:29

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

ET KLART svar fra helseministeren var det eneste vi hadde forventet. Og det fikk vi, heldigvis. Noe annet ville ha vært oppsiktsvekkende. Og svaret er krystallklart: Sykehusdirektøren skal følge opp beslutningen om at sykehuset i Flekkefjord skal ha både akuttkirurgi og traumemottak. Helseministerens svar til stortingsrepresentant Olaug Bollestad (KrF) må være nok et slag i ansiktet på sykehusdirektør Jan Roger Olsen som den siste uken har møtt sterk kritikk fra både ansatte, styret i Sørlandet sykehus - og ikke minst fra politikere.

DEN  24. april i år ble det gjennomført et felles foretaksmøte for alle de regionale helseforetakene. I møtet la helseministeren vekt på at akuttfunksjonene ble avklart, for å sikre forutsigbarhet og ro rundt det videre arbeidet med utviklingsplanene som skal ferdigstilles i 2018. Foretaksmøtet vedtok at utviklingsplanen for Sørlandet sykehus HF skulle utarbeides med utgangspunkt i at dagens akuttfunksjoner ved Flekkefjord sykehus skulle videreføres og det er dette helseministeren nå understreker i svaret til Bollestad.

ETTER VÅR oppfatning er tilliten til sykehusdirektøren nå så frynsete at han selv bør gå noen ekstra runder med seg selv for å finne ut om han er riktig mann til å lede et sykehus som har fått noen pålegg og noen oppgaver som han selv har sagt at han ikke kan stå inne for. I møte etter møte før avklaringen kom, påpekte Olsen at han ikke kunne stå inne for kvaliteten ved kirurgien i Flekkefjord. Gjennom disse utsagnene la han strengt tatt eget hode på blokka.

SAMMEN MED resten av ledelsen for Sørlandet sykehus har direktøren bare en eneste mulighet: Det er å følge helseministerens pålegg - og ikke ha noen skjulte agendaer for på sikt å redusere aktiviteten ved sykehuset i Flekkefjord. Han har en stor oppgave med å vinne tilliten tilbake hos de ansatte - og vi er sannelig ikke sikre på om han noen gang klarer det.

Siste nytt i Leder

Spennende om spenstig prosjekt
ANNONSE
Viser seg igjen som et mønsterbruk
 
Ny plan for lyntog
Tidenes hyggeligste konjunkturrapport
Bekymret for folketallet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE