Satser mer på utdannelse av religiøse ledere innen islam og kristendom

Det teologiske fakultet skal utvikle nye studietilbud for religiøse ledere, med en egen satsing på islamsk teologi.

Dette ble klart etter Stortingets vedtak om å sette av midler til å etablere en slik utdanning. Stortinget vedtok 19. desember å sette av 5 millioner kroner årlig til etablering av «en fleksibel utdanning for religiøse ledere ved Universitetet i Oslo».

Vedtaket kommer som et resultat av Integreringsforliket fra desember 2015. Regjeringen har tatt det inn i sin plattform, hvor det står at de vil «følge opp etableringen av en offisiell, norsk utdanning av religiøse ledere». Særlig Venstre har i flere år hatt dette som en av sine flaggsaker.

Bevilgningen skal forvaltes av Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Bakgrunnen er at fakultetet i flere år har drevet med forskning og utdanning innenfor interreligiøse studier, med vekt på islam og kristendom.

- Fakultetet har i lengre tid hatt et ønske om å etablere en mastergrad for religiøse ledere, samt egne studieprogram i islamsk teologi. Nå har vi fått rammene vi trenger for å igangsette arbeidet, sier studiedekan Oddbjørn Leirvik ved fakultet.

(©NTB)

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

ANNONSE

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE