Damene prøvde seg på bilcrossbanen

May Tone Josdal får taktisk rådgivning fra sjefsmekaniker og ektemann Pål Vegard Josdal. Ved siden av står sønnen Marius. Foto: Tove Josdal HommeKJ?P BILDE

Lørdag var damenes dag for NMK Kvinesdal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.08.2017 kl 09:11

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S
Se bildet større

Rollebytte: Fotografen (Anne Beth Mål Arntzen) i klubbilen og en av våre faste damesjåfører som fotograf. Foto: Tove Josdal HommeKJØP BILDE

Se bildet større

Kristine Salte i landsfinalebilen, en Volvo 850. Foto: Monica HalonenKJØP BILDE

Se bildet større

Anne Beth Mål Arntzen.KJØP BILDE

På hjemmebane arrangerte vi «dametrening» for mødre, søstre og andre bilsportinteresserte damer som vanligvis står på sidelinjen.

Suksessen var dog ikke like stor som da vi første gang arrangerte en slik trening i mai i år, men ser vi på rekruteringsprosenten, så er det kanskje ikke så verst likevel.

Alt i alt var vi seks damer som fikk prøve oss på den regnvåte banen. For flere av oss var det første gang vi i det hele tatt satt i en bilcrossbil, og selv om det for noen gikk litt trått i starten, så gikk det bare fortere og fortere for hver runde.

Det ble en sosial dag med mye latter og gode historier, økende fart og et snev av konkurranseinstinkt. Det ryktes også at flere av nykommerne stiller nettopp i dameklassen når det lørdag 19. august arrangeres klubbløp på Nedre Kvinlog Motorstadion.

Samtidig kjørte da Kristine Salte damenes landsfinale som ble arrangert av NMK Modum og Sigdal. Til tross for gode plasseringer i innledende omganger, henholdsvis to andreplasser, en tredjeplass og en fjerdeplass – så holdt det dessverre ikke til finaleplassering.

Salte fikk likevel en vel fortjent 29. plass i damenes landsfinale i bilcross. Hun er godt fornøyd og satser videre i sesongen fullt ut i rallycrossklassen, med Rally X Nordic / Nez i Danmark førstkommende helg.

Siste nytt i Sport

Knust etter god start
ANNONSE
Fulltreffer med fotballturnering
 
FHK-damene på tabelltoppen
Pangstartet det nye skytter-året
Thele gikk inn til femteplass
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE