Tok 14. plass i VM

Sletsjøe og Spikkeland (til høyre) klar til ny start etter at et av lagene forårsaket en tyvstart og alle måtte tilbake til start. FOTO: ICF Marathon/ skjermdump fra youtube-sending

Norge stilte med Anna Sletsjøe og Kristiane Spikkeland i dameklassen i K2 maratonpadling i helgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2017 kl 23:05

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

VM Maratonpadling
K2 i VM med Kristiane Spikkeland

Se bildet større

Eivind og Amund Vold FOTO: T. Pindard/ Norges Padlerforbund

Årets verdensmesterskap i maratonpadling arrangeres i Pietermaritzburg i Sør-Afrika fra 7. til 11. september.

Søndag i maraton-VM handlet om K-2.

Norge stilte med Anna Sletsjøe/Kristiane Spikkeland i dameklassen og brødrene Eivind og Amund Vold i herreklassen. Spikkeland og Sletsjøe padlet strekningen på 26,5 kilometer. Jentene fikk det tøft etter å ha hengt med i felt nummer to i rundt 10 km. Etter en litt uheldig sving, og med litt for trege bein på en overbæring måtte de se feltet stikke av. Dermed ble det en lang og ensom siste mil, og til slutt en 14. plass.

Se bildet større

Spikkeland på startlisten

Spikkeland har fra før en 10. plass i VM, maratonpadling i 2016 (K2 m/A Sletsjøe) 8. plass, EM, maratonpadling i 2017 (K2 m/Anna Sletsjøe) og hun ble Norsk mester på 5000m i 2017 (K1)

Det er sterkt å i det hele tatt kvalifisere seg til VM, så det er grunn til stolthet og glede over at Flekkefjord er representert.

Maraton-konkurranser foregår på en avlukket bane, hvor hver runde er mellom 3,5 og 4 km. For hver runde er det overbæring, hvor padlerne må hoppe ut av kajakken og løpe et stykke (ca. 100m) over land. Total lengde på konkurransen er mellom 20 og 30 km, avhengig av kategori og klasse.

Maratonpadling krever en velutviklet kombinasjon av utholdenhet, taktikk og teknikk. Konkurranseformen har sitt utspring i tidlige konkurranser hvor løpene gikk fra ett sted til et annet, og hvor man undervis passerte elver, kanaler, og sjøer. Mellom de ulike vannspeilene måtte man bære med seg kajakken over land. Etter hvert har sporten utviklet seg mot en mer tilskuervennlig form, der løpet foregår på en rundbane. Overbæringene er mer kunstige, og foregår nå inne på en padlestadion, gjerne rett foran hovedtribunen.

Flott 6. plass til brødrene Vold

På grunn av lang transport til Sør-Afrika og knapt med utleiebåter, måtte begge våre K2-mannskap padle samme båt. Voldbrødrene er betydelig lenger i beina enn jentene og på maratonbåter er det ikke bare, bare å flytte sparkebrett. Men med hele laget som mekanikerteam, og på tross av kun en drøy halvtime til rådighet sto båten klar i god tid før gutta skulle gjennom båtkontrollen. Ikke før var løpet i gang så var "the Vold brothers" (som speakeren kalte dem) i føringen. Til tider herjet de med garvede og meritterte maratonpadlere fra Sør-Afrika, Spania og Ungarn.
Alt forløp storartet helt til det var ca. 2 kilometer igjen. Et nokså uskyldig posisjonsskifte i feltet endte med at Norge og storfavoritten med McGregor og Mocke fra Sør-Afrika klasket sammen. Våre gutter tapte noen meter til feltet og Eivind pådro seg et kraftig kutt i fingeren. Blodig og forslått kom de seg opp igjen, gjorde en meget god siste overbæring og hadde god kontakt med resten av seksmannsgruppen i siste sving. Men opphentingen etter nesten 30 km padling og med blodet rennende fra en vond finger ble spurten for tøff. Sør-Afrika vant med Ungarn på sølvplass og våre gutter ble nr. 6. Et strålende løp hvor "the Vold brothers" for alvor tok steget inn i verdenseliten, men hvor de små marginene i den avgjørende fasen ikke gikk Norges vei.

Bra mesterskap for Norge

– Totalt sett endte Norge opp med en 5. plass, to 6. plasser og en 9.plass som våre beste plasseringer. Alt i alt må vi si oss fornøyd, selv om medaljene ikke kom denne gangen. Vi har et fremadstormende lag som med litt mer rutine og med litt sterkere satsing fra et samlet padle-Norge kan se framtiden lyst i møte. Det er tre år til VM i Sandvika i 2020, og bruker vi tiden godt er det ikke umulig at vi får høre den norske nasjonalsangen flere ganger når verdenseliten igjen skal være våre gjester, skriver Norges PAdleforbund i en pressemelding.

Siste nytt i Nyheter

Barnehagen rives
ANNONSE
«Kjedelig uten jobb»
 
To personer pågrepet for bilinnbrudd
Unntakstilstand i Gyland
Grov vold og tyveri av sjokolade
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE