Syria ber USA trekke styrkene ut av landet

Syria krever amerikansk tilbaketrekning fra landet og viser til at kampen mot IS nå snart er over.

Utenriksdepartementet i Damaskus sier i en kunngjøring, som er gjengitt av statlige syriske medier, at USAs militære tilstedeværelse ikke vil bidra til å tvinge fram en politisk løsning i landet.

USAs forsvarsminister Jim Mattis sa mandag at USA ikke har noen intensjoner om å trekke seg ut av Syria før den FN-støttede fredsprosessen gir resultater.

Amerikanske styrker støtter opprørsalliansen Syrias demokratiske styrker (SDF) i kampen mot den ytterliggående islamistgruppa IS nord og øst i Syria. SDF domineres av den kurdiske YPG-militsen.

Nå som IS i stor grad er nedkjempet i Syria, kan regjeringsstyrkene og deres allierte komme til å rette skytset mot de USA-støttede opprørerne. Kurderne håper på fortsatt støtte fra USA i sin kamp for selvstyre i Nord-Syria.

Amerikanske myndigheter sier de er i løpende kontakt med russerne for å hindre direkte sammenstøt mellom USA-støttede og russisk-støttede styrker.

Russland er sammen med Iran president Bashar al-Assads fremste allierte i krigen.

(©NTB)

Skjermdump fra regjeringskontrollerte Syrian Central Military Media viser syriske regjeringsstøttede styrker som skyter mot opprørere på grensa til Irak. Foto: AP / NTB scanpix

ANNONSE

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE