THIME-OUT: ... men legg spesielt merke til sandalene!

FINE SKO: Det var ikke alle som var like oppmerksomme, men TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland bemerket Desirée Kogevinas åpne aftensandaler. FOTO: NTB SCANPIXKJ?P BILDE

Det var ikke sandalene jeg la først merke til da denne kvinnen kom slentrende på Slottet tirsdag kveld. Jeg mente først og fremst at varmepumpa kanskje burde skrus på – det så ut som om damen frøs oventil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.05.2017 kl 11:55

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S
Se bildet større

FINE SKO: Det var ikke alle som var like oppmerksomme, men TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland bemerket Desirée Kogevinas åpne aftensandaler. FOTO: NTB SCANPIXKJØP BILDE

Se bildet større

APE-MUSIKK: Francesco Gabbani er visstnok blant favorittene i MGP lørdag kveld. Goriallaen ved hans side gjør også en sterk prestasjon. FOTO: NTB SCANPIX / APKJØP BILDE

Se bildet større

FRA NORGE: Vokalist Aleksander Walmann og denne JOWST (Joakim With Steen) er på plass i Kiev. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpixKJØP BILDE

Se bildet større

ISLAND: En Svala gjorde ingen sommer! De gikk ikke videre til finalen. FOTO: NTB SCANPIX / APKJØP BILDE

Det har vært en kongelig uke med kong Harald og dronning Sonja i hovedrollen. Deres felles 80-årsfeiring er markert med brask og dram i flere dager, og når kongeparet omsider kan puste ut etter noen hektiske dager, blir det nok godt å flytte inn i stabburet Kongen fikk av Dronningen i bursdagspresang.

Notabilitetene sto i kø for å gratulere. Det manglet ikke på hverken konger, dronninger, kronprinser, kronprinsesser, prinser eller prinsesser. Noen gjenlevende grever og grevinner var også hanket inn – og deres fortryllende barn.

En av dem var Desirée Kogevinas, en av døtrene til den svenske grevinnen Madeleine Bernadotte (nå Kogevinas), som igjen er datteren til avdøde prins Carl Bernadotte, eller «onkel Mulle», som var kong Haralds onkel.

Hun ble fotografert i det vide og det brede da hun sto på slottsbalkongen og tok imot folkets hyllest – eller hyldest – som vi skriver i denne avisen.

«Feiende flott kjole, men litt i kaldeste laget når det bare er tre-fire grader,» tenkte jeg.

Hun var blant dem som fikk mye oppmerksomhet fra publikum og presse både på slottsbalkongen, og i den kongelige prosesjon ved festen på Slottet tirsdag kveld.

– Både på grunn av sin flammende røde asymmetriske aftenkjole, sitt greske gulldiadem og sine åpne aftensandaler, sa TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til Dagbladet.

Den mannen vet alt om de kongelige. Jeg jobbet med ham i Se og Hør i bladets gullalder, da bladet fortsatt var rampete. Han er royalist på sin hals og har en nese og sans for detaljer som ingen andre jeg kjenner har.

Derav detaljene om sandalene.

Men han er ikke som Jan Thomas i samme blad, som triller terning og gir fine og mindre fine karakteristikker om damenes bekledning. Etter å ha sett klesplaggene noen av gjestene hadde, er jeg ikke sikker på at Jan Thomas hadde vært veldig snill med terningkastene. Erna, for eksempel. Ikkje bra!

Nok om det. Ukens andre høydepunkt er Melodi Grand Prix. Når dette skrives, vet vi ikke om Norges bidrag er med i finalen eller ikke – men det spiller jo ingen rolle. Vi vinner ikke dette sirkuset lenger.

I år blir det visst Italia som vinner, ved hjelp av en gorilla! Utrykket sirkus har derfor sjeldent passet bedre.

Sjarmøren Francesco Gabbani fremfører Italias bidrag «Occidentali's Karma», og er en slags ironisk refleksjon over hvordan folk fra Vesten tiltrekkes av orientalske kulturers spiritualitet. Med seg på scenen har Gabbani en danser i gorillakostyme.

Apen Julius, som jo snart må være 50 år – måtte melde avbud i siste liten til å kunne representere Norge, så løsningen ble å sende Per Sundnes, siden han likevel fikk plutselig fri – etter å ha blitt kastet ut av en internasjonal jury for å ha slengt dritt om Irlands bidrag.

Jeg skjønner i grunnen Sundnes-en godt. Irene kan jo heller ikke synge.

Selv fikk jeg litt sans for Moldova i tirsdagens semifinale. Selv om det kanskje er et billig og gammelt triks å spille på sax, funket det så godt at det omreisende orkesteret gikk videre. Verre gikk det med Island, som til tross for en meget puppulær deltager ikke traff publikum helt.

At Finland gikk ut, var som vanlig forventet. En kan si mye om finner, men de gjør seg nok best i sauna.

Den svenske deodorant-deltageren Robin Bengtsson i Dressmann-kostyme er visst også blant favorittene. Siden ABBAs seier med «Waterloo» i 1974 er det blitt seks svenske seire, senest i 2015. Det blir neppe blå-gul seier i år.

Jeg vil for øvrig gi min støtte til NRK-legenden Vidar Lønn-Arnesen, som i Dagbladet onsdag gikk hardt ut mot MGP, og mente at sangene stort sett bare har tre minutters levetid.
Hovedpoenget hans var at alt var bedre før.

Dét er selvsagt riktig, men levetiden på sangene er nok ikke lang, Vidar.

På søndag er alt glemt – og vi ser frem til neste års MGP-sirkus i Italia. Med mindre vi må en tur til saxy Moldova!

Men Sverige? Nei.

Voi-voi – og god helg!

Siste nytt i Nyheter

Barnehagen rives
ANNONSE
«Kjedelig uten jobb»
 
To personer pågrepet for bilinnbrudd
Unntakstilstand i Gyland
Grov vold og tyveri av sjokolade
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE