ANNONSE

Trøndelag og Vestlandet dominerte kåringen Det Norske Måltid

Fem av 13 priser havner i Trøndelag etter at Det Norske Måltid for tiende år på rad kåret landets beste matprodukter, drikke- og råvarer. 

ANNONSE

Det Norske Måltid startet i 2008 for å synliggjøre mangfoldet i norsk matproduksjon og bidra til næringsutvikling. Produkter fra alle fylkene i landet var påmeldt i år, men på vei mot finaler og til slutt vinnergruppe framstår noen deler av landet som de sterkeste matregionene.

- Nå ser vi at Trøndelag med fem priser er landets mattyngdepunkt, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima etter at de 13 hovedvinnerne er kåret.

De andre prisene fordelte seg med to til Rogaland og én pris hver til fylkene Hordaland, Møre og Romsdal, Østfold, Aust-Agder, Nordland og Buskerud.

Rekord

- Det har vært rekordmange påmeldt i år, 220 produkter. Det forteller oss at det skjer mye blant matprodusenter i Norge, og det er hardt arbeid, stor kreativitet og et kvalitetsfokus uten sidestykke, sier prosjektledere for Det Norske Måltid, Kristin Austigard og Sigve Skretting, til NTB.

Trøndelagsvinnerne inkluderer flatbrødet Skjenning, reinsdyrkalvemørbraden Rørosviddas Perle, solbæriskrem fra Reins Kloster, osten Munkeby og ølet Rødskjegg.

Vestlandet fikk priser for Rogalands-most og villfanget fisk, for sider fra Hordaland og foredlet fisk fra Mør og Romsdal.

Salami slo til

Salamipølsa Slegge fra Rongeriks i Buskerud fikk prisen for Årets kjøtt foredlet, og dessuten to hederspriser: Årets Matspire og Matkanalens pris.

- Ask gård på Ringerike har gjenskapt den italienske smaken med norske råvarer, ramsløk, norsk havsalt, einer og andre urter, krydder og håndverk, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i stiftelsen Matmerk.

På slutten av kvelden ble Det Norske Måltids hederspris tildelt kokken Morten Schakenda, overrakt av fjorårets vinner Wenche Andersen og Arne Brimi som fikk prisen i 2013. Schakenda fikk prisen for i en årrekke å ha formidlet sin gastronomiske kunnskap og matglede til profesjonelle og andre matinteresserte, i Norge og i store deler av verden.

(©NTB)

ANNONSE

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.