USA vil gjenoppta Syria-kontakten med Russland

USA forsøker å gjenopprette det militære samarbeidet med Russland etter at amerikanerne skjøt ned et syrisk kampfly, opplyser USAs forsvarssjef.

Av

Som følge av nedskytingen i Syria søndag, stanset russerne samarbeidsavtalen med USA som ble inngått i 2015 for å hindre sammenstøt mellom russiske og USA-ledede styrker i syrisk luftrom.

Samtidig truet russerne med å skyte ned alle fly fra den amerikanskledede koalisjonen i Syria vest for elva Eufrat.

Forsvarssjef Joe Dunford svarte mandag med å si at USA vil gjenopprette den spesielle kommunikasjonskanalen som har vært avgjørende for å beskytte både russiske og amerikanske styrker i Syria.

- Vi kommer til å jobbe diplomatisk og militært i de kommende timene, sa Dunford om forsøket på å gjenopprette den militære kommunikasjonskanalen.

Ifølge forsvarssjefen har kanalen vært i bruk også etter at forsvarsdepartementet i Moskva mandag kunngjorde at de ville slutte å bruke den.

Russland har siden høsten 2015 deltatt aktivt i krigen i Syria og støttet styrkene til president Bashar al-Assad. USA leder en internasjonal militærallianse som august 2014 har kriget mot ekstremistgruppa IS i Syria og Irak.

(©NTB)

USAs forsvarssjef Joseph Dunford vil samarbeide med Russland, som truer med å skyte ned amerikanske fly etter at USA skjøt ned et syrisk kampfly. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix

ANNONSE

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE