Utvisninger kostet «Damkronorna» dyrt

Sveriges kvinnelandslag i ishockey tapte 1-2 i gruppefinalen mot Sveits i OL. Begge sveitsernes mål ble scoret i overtallsspill.

Av

Lisa Johansson og Erika Grahm satt utvist hver sin gang da Sveits satte inn 1-0 ved Alina Müller og 2-1 ved Phoebe Staenz. Tapet kan vise seg kostbart for Sverige, som trolig møter Finland i kvartfinale.

- Vi vet at vi kan slå dem, sier Anna Borgqvist, som scoret svenskenes mål onsdag.

Finland er rangert som verdens tredje beste lag og vurderes som et mye bedre lag enn OAR. Vinneren av torsdagens kamp mellom Finland og OAR møter Sverige i utslagskamp, mens taperen møter Sveits.

Sverige hadde 11 strake tap mot Finland før en seier i fjor høst, men finnene har slått tilbake og vunnet fem av sju oppgjør denne sesongen.

- Statistikken lyver ikke, men vi kjenner Finland veldig godt. Vi vet hva deres beste spillere er flinke til, og det må vi dra nytte av om det er dem vi får, sier Borgqvist, som håper på ønskereprise fra Sotsji-OL. Da slo «Damkronorna» ut Finland i kvartfinalen.

Canada og USA har vært suverene så langt i OL og er klare for semifinale. Uansett hvilke lag som gjør dem selskap i semifinalene vil de være superfavoritter til å møtes i en ny finale.

(©NTB)

Phoebe Staenz jubler for sitt vinnermål da Sveits slo Sverige i OL-turneringen i ishockey for kvinner. Det gir trolig lettere motstand i utslagsrunden. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB scanpix

ANNONSE

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE