10,7 prosent av elevene ble mobbet

UTFORDRING: Rektor Johan Vesteraas på Sirdal videregående vedgår i årsrappoprten til fylkeskommunen at det er en utfordring knyttet til resultatene for mobbing i elevundersøkelsen. Foto: Tor Sindre Tjomlid/ arkiv

10,7 av elevene i elevundersøkelsen til Sirdal videregående skole opplyser at de har blitt mobbet.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

– Det er en utfordring knyttet til resultatene på mobbing, hvor 10,7 prosent (seks av 60 elever) i elevundersøkelsen opplyser at de er blitt mobbet, vedgår rektor Johan Vesteraas i årets rapport til skoleeier Vest-Agder fylkeskommune.

Året før var tallet 7,7 prosent. Gjennomsnittstall for mobbing på videregående skoler i Vest-Agder er på 4,2 prosent.

– Det disse elevene skriver, er at de har opplevd å bli ledd av, eller at de er blitt holdt utenfor. Skolen jobber sammen med elevrådet og elevombud/ mobbeombud for å styrke arbeidet mot mobbing, opplyser Vesteraas.

Lærere og rådgivere har planlagte og målrettede samtaler med elever og elevgrupper. Tidlig innsats ved skolestart har vært et av fokusområdene gjennom MOT-økter og friluftslivturer for alle klasser. Skolen innledet våren 2017 tettere samarbeid med Sirdal kommune om miljøtiltak på Øyghedlar elevheim der elevene bor. Fra høsten 2017 er det gjennomført ukentlige miljøkvelder.

Skolen har 60 elever (plass til 90) og 13 lærere. Skolen har som hovedmålsetting å gi elevene studiekompetanse, kombinert med best mulig anledning til sportslig utvikling i sin idrett. Fylket investerte i 2017 i rulleskimølle og oppgradert skytehall. Skytehallen gir mulighet til å sette i gang med toppidrett rifleskyting fra høsten 2018. Skolen får dermed et ekstra tilbud, i tillegg til breddeidrett fotball og toppidrett langrenn og skiskyting.

Økning i Farsund

Rektor Espen Berglund på Eilert Sundt videregående skriver i sin årsrapport:
«Skolen er ikke fornøyd med at trivselen blant elevene har sunket, og at andelen elever som oppgir at de er blitt mobbet har økt fra 4,2 til 5,5 prosent. Dette vil være et prioritert satsingsområde ved skolen.»

Nedgang i Flekkefjord og Kvinesdal

I elevundersøkelsen på Flekkefjord videregående var svarprosenten i år på hele 93,3 prosent.
«Vi gleder oss over at indikatorene viser framgang på de este områder. Vi har i år konsentrert oss om vurdering for læring og mobbing, og ser også her framgang fra året før. I 2016 meldte 5,6 prosent av elevene at de var utsatt for mobbing mens det i år er meldt 3,6 pprosent. Målet er fortsatt null mobbing», skriver rektor Tor-Inge Rake på Flekkefjord videregående i sin årsrapport.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...