200 kommer til karateleir

GOD TRENING: Det blir god trening og sosialt når karateleiren på Moi starter denne uken. Her fra fjorårets leir. Foto: ARKIV Foto: Anna Bauge TorlandKJØP BILDE

Tradisjonen tro arrangeres det også i år karateleir på Lundheim folkehøgskole.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2018 kl 11:26

Karateleiren starter opp på onsdag og varer til og med søndag. Leiren blir arrangert av Norges Kyokushin Karate Organisasjon (NKKO) og er deres sommerleir. Men leder Ingmar Omdal i Lund karateklubb har store deler av ansvaret for å få det til.

- For Moi er det veldig bra lokalt at vi får sommerleiren hit til Lundheim, og jeg er veldig glad for at vi har så gode lokaliteter med folkehøgskolen og treningsmuligheter både ute og inne, sier Omdal til Agder.

Hele landet

Siden 2005 har han vært med å organisere sommerleiren på Moi. Tidligere hadde han det fulle ansvaret, men i de siste årene har organisasjonen NKKO tatt mer av jobben. Omdal sier leiren har vokst seg til å bli stor og anerkjent.- Da vi begynte samlet leiren rundt 100 deltagere. For et par år siden var vi over 200. Det kommer utøvere fra hele Norge, fra her i sør til langt opp i nord og i alle aldere, forteller han.

Omdal sier at nærmere 200 utøvere er påmeldt til årets sommerleir. Utenom Lund pleier det lokalt det å komme deltagere fra Flekkefjord, Kvinesdal og Sira, i tillegg fra Egersund, Bryne og Gandsfjord.

- Det er primært Bryne og Lørenskog som trekker med seg de største mengdene, hvor det har pleid å komme rundt 40 fra hvert sted. Vi satser på rundt 200 på leiren i år også. Da er det i grunnen fullt i forhold til soveplasser og lokalitetene, tilføyer han.

Sosialt

I løpet av leiren er det lagt opp til tre treninger hver dag med dyktige instruktører, både fra Norge og fra utlandet. Årets trekkplaster er shihan (mester) Antonio Pinero fra Spania.- Han har oppnådd 9. Dan, som vil si ni svarte belter. Det er et hakk under det man maksimalt kan få. Han er også president i Kyokushin World Federation (KWF). For han er dette den største sommerleiren han deltar på i år, forteller Omdal.

Utenom treningsøkter settes det fokus på å ha det sosialt.

- Vi spiser også som hester, og kjøkkenet på skolen lager fantastisk god mat! Ellers blir det bading hvis været er fint, og tid til å bli kjent med andre klubber. Det er lett å se at folk trives når de er på leiren, og du ser aldri noen som sitter alene, fremholder han.

Engasjement

Omdal forklarer det er det store engasjementet i den lokale klubben som har gjort at han selv har engasjert seg så i karatestevnet. Klubben har pr. nå 36 medlemmer fra 8-årsalderen og helt opp i 50-årene. Fortsatt har de plass til flere medlemmer, og Omdal forteller han er opptatt av å holde medlemmene aktive.- Jeg er veldig opptatt av at medlemmene skal gjøre det godt, at de skal møte opp på treninger og selv engasjere seg for idretten, sier lederen, som selv har drevet med karate i 26 år.

- Jeg liker å gjøre mye for utøverne for at de skal føle seg vel på trening og samtidig føle at de mestrer. Det gjør at jeg liker å holde på, avslutter han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...