Adventskonsert i verdensklasse

Foto: AGNAR KLUNGLANDKJØP BILDE

Pianist Gordon Mote, som er rangert blant de tre beste i verden – løftet årets adventkonsert på Sion på Moi til nye høyder.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2018 kl 13:23

Moi Musikkorps åpnet med stemningsfull musikk som aldri før.

Dermed ble det tidenes adventkonsert bedre enn programleder Anne Solfrid Moen hadde trodd. Moi Musikkorps er fast inventar på den store konserten før jul.

Med sine 40 musikanter med betydelig innslag fra Sirdal fikk dirigent Astrid Hamre musikerne til å yte det aller beste så taket på Sion nesten løftet seg. Med innslag av dikt til vakre og varierte melodier bl.a. den mest fremførte i verden, nemlig «Christmas Day», fikk tilhørerne en førjulsreise innen korpsmusikk som en skal lete lenge etter.

Korpsavdelingen hadde solonumre av Mois egen «Elvis», John Olav Rasmussen, og flott solospill av Anne Irene Rasmussen. Moi Musikkorps gav en givende konsert, de blir bare bedre og bedre i takt med økning av antall musikanter.

Gordon Mote fortsatte med å imponere på flygel med sin treffsikkerhet på tangentene som han ikke ser. 48-åringen ble født blind og har spilt piano siden han var tre. Med en propp i øret klarte han å treffe tangentene hundre prosent i et program som bestod av musikk med tilbehør, lyd og lys fulgt med bilde og filminnslag.

De mange som fylte hele Sion, fikk en variasjon i musikk og sang så de nesten kunne tro de var i selveste Nashville. Gordon Mote er tydelig i sin formidling av det glade budskap gjennom country og southern gospel. Alt i tråd med slik en adventkonsert skal være.
Han er på en mini førjulsturné og var på Julecountry i Eiken lørdag, Sandefjord søndag og Moi på tirsdag før han ble kjørt videre vestover.

Som takk fikk han en spesielt designet Moen-bølle og sjokolade som kan fylles i de kofferter han hadde sine CD-er i. For de ble nesten utsolgt!

Gordion tok seg god tid til å prate med folk og fortalte at hans start med «Jesus loves me» ble en god start for et musikkliv i verdenstoppen. Adventkonserten i år ble et minne for livet for mange.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...