INTERNASJONALT: Det er et fantastisk land, sier Ellen og Sven Ugland, som er tilbake etter tre måneders frivillig innsats på New Zealand.

– Alle mennesker lever etter en drøm

Vannet er turkis, fuglelivet kvitrer med papegøyer i trærne, og alt er annerledes i subtropiske New Zealand, der Ellen og Sven Ugland i tre måneder har delt om Guds farskjærlighet på internasjonal skole.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.12.2018 kl 17:31

Det er ingen hemmelighet at Ellen og Sven liker å reise. For et år siden ble de spurt om å være stab på en internasjonal skole på en øy nord for Auckland, med folk fra alle verdens hjørner. Året før hadde de selv vært der som studenter. Det måtte ikke uforholdsmessig press til for å overtale dem til å si ja.

GRUPPEFOTO: Studenter fra 18 til 72 år på skolen, drevet av Fatherheart Ministries.

- Alle mennesker lever etter en drøm, om de er bevisst på det eller ikke, påpeker Sven og Ellen Ugland, som denne høsten har vært tre måneder på New Zealand.

- Jeg opplevde også raushet fra min arbeidsgiver, avisen Agder, sier Sven.

Han jobber som markedskonsulent i Agder, og hadde tre måneder permisjon fra jobben for å kunne si ja til tilbudet om å være stab sammen med sin kone på New Zealand. Hun var i vikariat i Kvinesdal kommune, og tok fri i tre måneder.

NEW ZEALAND: Det var vår da paret kom til landet på andre siden av jordkloden. Foto: Sven Ugland

- Da vi kom i september var det vår med påskeliljer og nyfødte lam. Først var det 10-12 grader, som april her hjemme, så ble det gradvis varmere og vi kunne svømme blant delfiner. De er vennlige skapninger som både er sosiale og lekne, men de lar seg ikke bli tatt på.

NORDØYA: Ellen og Sven bodde på Great Barrier Island, ni mil nord for Auckland. Man tar fly videre dit etter å ha landet på Auckland, som er hovedstaden.

Parets store drøm er å dele om Guds kjærlighet.

- Studentene kommer fra mange land og vi opplever en sterk familiefølelse. Det å se mennesker bli forvandlet på tre måneder, er som «himmel på jord», sier Sven Ugland.

Til hawaii

Paret er begge opprinnelig kristiansandere, oppvokst med byliv. De kom til et punkt der de som familie hadde ett ønske om forandring. Tok steget, og flyttet til en gård på Høyland på Feda, like nær Ellens foreldres hjem.- Vi ønsket større harmoni i familien. Sven jobbet veldig mye. Vi hadde lyst på mindre stress og et roligere liv, forteller Ellen.

NATURSKJØNT: New Zealand er kjent for sine vakre landskap, med nydelig solnedgang. Foto: Sven Ugland

Hele familien reiste på bibelskole til Ungdom i Oppdrags base på Hawaii og videre til Australia i 2001. Og senere til misjonsturer til Ukraina og Bulgaria flere ganger. Barna var små, og de reiste som familie. Familie og misjon var drømmen. De trives med å møte nye mennesker, bety noe for folk, dele om Guds Fars kjærlighet.

- Jeg liker salg og markedsføring, og relasjoner er jeg veldig interessert i. I tillegg til jobben i Agder, underviser jeg på noen skoler og ukekurs om Guds farshjerte i regi av Fatherheart Ministries. De har ukes skoler rundt hele verden og er en organisasjon som samarbeider med alle forskjellige kirkesamfunn/menigheter, forteller Ugland.

BLANT DELFINER: Det var en spesiell opplevelse å svømme blant disse blide skapningene. Foto: Sven Ugland

Smågrupper

I fjor ble han sammen med kona spurt om å være stab i Thailand, en uke i Pattaya. Det ble en meget bra skole med over 100 deltagere.

I år var de med som ledere på en stor skole i regi av Fatherheart Ministries, med folk fra 18 nasjoner. Sven både underviste og fungerte i forskjellige praktiske oppgaver etter behov i skolen. Paret fra Norge var ledere i smallgroup, holdt samtaler i grupper og også én til én-samtaler.

De veileder folk fra alle nasjoner, så arbeidsspråket er engelsk. Noen lønn får de ikke, men de har opplevd på forunderlig vis hvordan det praktiske og økonomiske har lagt seg til rette.

VAKKERT SAMLINGSSTED: Skolen ligger idyllisk til i kveldsskinnet. Foto: Sven Ugland

- Vi opplever at Gud har vært med som forsørger. Han er den han utgir seg for å være. Vi har flere ganger opplevd Guds trofasthet når det gjelder økonomi, forteller paret, som synes det er spennende å ta steg i tro og følge etter Gud.

UNDERVISNING: Paret ble spurt om å jobbe som frivillige på den internasjonale skolen. Foto: Sven Ugland

- Det gir en indre fred. I en ellers ganske turbulent verden, går det an å oppleve en indre fred som går dypere enn det vi har opplevd før. Det handler om å være mer til stede i nuet og å leve i dag. Se mennesker rundt oss i og kjenne seg sett av Gud. Det er ikke bare ord, men en relasjon, det er livsforvandlende, sier Ellen.

I det siste har hun tenkt på hvor fantastisk det egentlig er, når presten i kirken sier «Nåde være med dere og fred fra Gud vår Far, og Herren Jesus Kristus».

FRA MANGE NASJONER: På denne skolen var paret med som ledere, med folk fra 18 nasjoner. Foto: Sven Ugland

- Det er jo det som er hele julebudskapet. Her ligger det en stor åpenbaring. Utrolig mange kjenner på det at vi er frelst fra synd. Det er en god nyhet, ja en glede til hele folket. Men det er langt mer enn dette. Gud sendte sin sønn Jesus for å føre mennesker tilbake til seg selv, tilbake til Far. Det er virkelig nådebudskapet. At Gud fører oss tilbake til seg selv, Han som er selve kjærligheten. Dette har ført oss til New Zealand for andre gang. Dette er vår drøm.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...