Allsidig kronprins åpnet Sofienberglekene

Hele 24 år etter at kronprins Haakon tente OL-ilden på Lillehammer fikk han igjen sjansen til å tenne en ild. Denne gangen under åpningen av Sofienberglekene.

Sofienberglekene har i ti år vært et årlig arrangement der beboerne ved Kirkens Bymisjons sykehjem i Oslo, deltakere på dagsentre og rundt 70 frivillige samles på Sofienberg i øvelser som er tilrettelagt både for funksjonshemmede og for eldre med kognitive utfordringer.

Kronprins Haakon åpnet lekene og tente lekenes egen lille ild før han også selv prøvde seg på flere av aktivitetene. Og kronprinsen viste seg å ha et godt grep på flere av aktivitetene.

Han traff på to av tre forsøk under ballspillet, imponerte med sine balansekunstner og traff også godt på hesteskokasting. Kronprinsen viste også at han har god greie på konfekt da han skulle gjette på hvor mange Twistbiter det var i en krukke. Fasiten var 22, kronprinsen tippet 21.

Tilstedeværelsen av en representant for kongehuset var tydelig veldig populært både blant de eldre og de frivillige, og kronprinsen snakket villig vekk med dem som ønsket en prat. Tid til å prøve seg på sanseleker ble det også, der kronprinsen både måtte lukte og føle og klarte å komme fram til både kanel og gaffel - som var de korrekte svarene.

Kaffe og en runde boccia ble det også tid til på en formiddag som nok var noe annerledes enn de sedvanlige rojale plikter.

(©NTB)

Kronprins Haakon tente onsdag ilden og åpner Sofienberglekene i Oslo, 24 år etter at han tente OL-ilden under De olympiske leker på Lillehammer. Hestesko på stikke, balanseøvelser og boccia er noen av øvelsene de eldre skal prøve seg på under årets Sofienbergleker i Oslo. Kronprinsen viser her hvor dyktig han er i ballspill. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kronprins Haakon deltok på flere av aktivitetene under Sofienberglekene i Oslo. Kronprinsen tester her sansene og kom ganske riktig fram til at det luktet kanel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kronprins Haakon viste seg fra sin allsidige side da han onsdag åpnet Sofienberglekene i Oslo. Her snor hesteskoen han kastet seg rundt målstanga. Sofienberglekene arrangeres for beboere og pasienter på Kirkens Bymisjons sykehjem og dagsentre for eldre i Oslo. Rannveig Blom-Petersen og Gerd Fram Andreassen følger nøye med på kronprinsens hesteskokasting. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Balanseøvelser var noen av aktivitetene kronprins Haakon deltok på etter at han tente ilden og åpnet Sofienberglekene i Oslo, 24 år etter at han tente OL-ilden under De olympiske leker på Lillehammer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kronprins Haakon tenner ilden og åpner Sofienberglekene, 24 år etter at han tente OL-ilden under De olympiske leker på Lillehammer. Hestesko på stikke, balanseøvelser og boccia er noen av øvelsene de eldre skal prøve seg på under årets Sofienbergleker i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kronprins Haakon fikk tid til både en kaffe og en prat med flere av deltakerne og de frivillige da han onsdag åpnet Sofienberglekene i Oslo. Hestesko på stikke, balanseøvelser og boccia er noen av øvelsene de eldre skal prøve seg på under årets Sofienbergleker i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...