Se også gammelt opptak med Sputnik! Alt klart – festen på Sira kan begynne!

STORT LØFT: Eivind Olav Egeli, Kåre Bakke og Henrik Birkeland tar enda en gang i et løft for Bakke IF og Sira. Fredag og lørdag braker det løs med Sirafestivalen den 12. i rekken. Foto: Erik ThimeKJØP BILDE

Strømmen er på plass, ølet er på fat og plastblomstene er vannet. Joda nå kan Sirafestivalen strengt tatt bare starte. Nytt lager med Sputnik-truser er også på vei.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2018 kl 13:27

Sputnik nærmer seg 80 år. Å si at han er mer populær enn noensinne, vil være en løgn. Men han har sine fans, og fra Sira meldes det at ungdommene lader opp med nettopp Sputnik når de har hatt sine sommer-vorspiel de seneste ukene.

- Det er faktisk sant. «Nå skal vi skilles Johanne» går som en farsott på de yngres vorspiel, forteller Eivind Olav Egeli.

Det er jo betryggende å vite - for da kommer garantert Sputnik til å ha publikum med seg når han fredag kveld entrer den 110 kvadratmeter store scenen i teltet på Lendemoen.

Nye truser

Den gamle festløven og moromannen har solgt kassetter og CD-er i bøtter og spann. Nå er han på veien igjen - med ny trusekolleksjon. Knut Storbukås, som Sputnik ble døpt i 1943 - har solgt nesten like mange truser som kassetter. Trusene ble etter hvert ett av flere varemerker - og det var få fans - fortrinnsvis kvinnelige - som gikk hjem fra konserter uten trusa til Sputnik i veska!På den måten fikk de en nær Sputnik-opplevelse.

Nok om det.

Det blir også gjensyn med svenske Lasse Stefanz. De kommer til Sira for i alle fall 5. gang, og stortrives i Flekkefjords utkant.

STØRRE: Scenen inne i teltet har vært på i overkant av 30 kvadratmeter de seneste årene. I år blir den på nesten 110. Foto: Erik ThimeKJØP BILDE

POPULÆRE: - Lasse Stefanz er fortsatt Skandinavias desidert mest populære danseband, og det er er ære at de kommer tilbake. De vil tilbake hit, men vi får også et visst «press» fra fans som vil ha dem hit. Da prøver vi alltid å få det til, sier Henrik Birkeland, som etter hvert er blitt god kompis med bandets frontfigur Olle Jönsson.

- Det kommer folk i bobil helt fra Sverige for å få med seg Lasse Stefanz her fredag kveld. Bandet kommer med fly. De skal ha ny konsert i Uddeholm i Sverige lørdag kveld, forteller Birkeland.

De gamle heltene fra Dr. Hook kommer også til Sira. De hadde sin desiderte storhetstid på 1970-tallet. Hvis du kan nynne med på Sylvia's Mothers, Sexy Eyes, When You're In Love With, Little Bit More, Only Sixteen - for å nevne noen - er det grunn til å tro at allsangen vil ligge høyt opp under telttaket.

God stemning

- Det er mange år siden Dr. Hook var i Norge sist - visstnok noen tiår siden. Men sist helg var de i Troms - og trakk fullt hus: 3000-4000 mennesker. Det rapporteres at Dennis Locorriere - stemmen og opphavsmannen til flere av de mest kjente sangene til bandet, var i storform, meddeler Birkeland.

GLEDER SEG: Henrik Birkeland sier at det er like moro å arrangere Sirafestivalen i dag som for 12 år siden. Foto: Erik ThimeKJØP BILDE

- Er det like gøy å arrangere i dag som for starten, for 12 år siden?
- Ja, det er faktisk det. Det krever selvsagt mye mer i dag, men det er gøy når vi får det til. Det krever mer tid og planlegging, og mye mer og bedre utstyr. Etter hvert har vi bygget opp vår egen utstyrsbank - og i år har vi også kjøpt et syv tonn tungt aggregat som skal sørge for strøm til blant annet bobilcampingen. Når vi ikke selv har bruk for aggregatet, kan kommunen få leie det, sier Birkeland.

- Hvordan er dugnadsånden?
- Den er fortsatt veldig god, og det er ikke tvil om at alle som stiller opp gjør en fantastisk innsats. Vi får betalt for all dugnadsjobbingen - og slipper en regninger på den bakgrunn. Jo mer vi kan gjøre selv, jo bedre. Men det er ikke like lett å få folk til å stille - men det går fortsatt bra.

- Værmeldingen er super, det blir varmt. Hva betyr det?
- Vi får en utfordring med hensyn til grilling. Det er ikke tillatt med grilling på bobilparkeringen. Vi vil legge opp til fellesgrilling. Ellers medfører det at vi må sørge for at det er nok væske til alle.

TØRST: Det er meldt skikkelig sommervarme, og Bakke IF har det som skal til før at ingen skal tørste i hjel. Foto: Erik ThimeKJØP BILDE

700.000

Sirafestivalen har et kostnasbudsjett på 700.000 kroner. Rundt regnet betyr at det må selges 2000 billetter før det blir pluss i regnskapet.- Det er forhåndsbestilt nærmere 300 bobilplasser, og vi har plass til cirka 100 til. Vi tror på fullt hus. Ellers tar vi sikte på godt salg av mat, drikke og ymse festivalartikler. Vi håper - og tror - at inntektene blir større enn utgiftene. Da er vi fornøyde, sier Henrik Birkeland.

Foruten nevnte Sputning, Lasse Stefanz og Dr. Hook, står Cross Country, Countrymen og Loveguns på plakaken.

Nå kan dansen bare begynne!

NY-GAMMELT: Bakke IF har gått til innkjøp av dette om lag syv tonn tunge aggregatet som skal forsyne blant annet bobilcampen med strøm. Et røverkjøp, medner Sira-gjengen. Foto: Erik ThimeKJØP BILDE

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...