Amerikansk stemning i sentrum

Det var mange fine amerikanske biler og motorsykler å se i sentrum i Kvinesdal lørdag.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2018 kl 20:01

Årets utvandrerfestival i Kvinesdal arrangeres i år for 30. gang, og tradisjonen tro er det i dag utvandrerlørdag i Neset. Her ble det både utstilling av staselige amerikanske biler og tøffe Harley Davidson-motorsykler. I et varmt sommervær kunne besøkende kikke på mye krom og blankpussede biler, i tillegg til å høre på countrymusikk fra Bjørn Wikøren med band og Steven og Cindy Kvinlaug.

Kvinesdal utvandrerfestival er en årlig festival som markerer den norske utvandringen til USA fra Norge som skjedde på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. At USA står sterkt i Kvinesdal er det ingen tvil om, for her var det både amerikansk stemning for øyet og for øret.

– Mange i Kvinesdal har et sterkt forhold til USA, ved at de har familie og slekt der. Jeg vokste opp med å kjøre amerikanske biler, og konen min er norskamerikaner, forteller Arnfinn Pedersen til Agder.

Han stilte ut sin 50 år gamle Ford Mustang, som han selv har hatt i to år. Han forteller det går mye arbeid med til å holde bilen så fin.

– Jeg har vel lagt ned ett års arbeid for å få fikset den og lakket den, forteller han.

Flott parade med amerikanske biler og motorsykler gjennom sentrum.

Det ble også kjørt parade gjennom byen hvor alle bilene og motorsyklene kjørte gjennom sentrum og over gangbrua Nesbrua.

Festivalen fortsetter i kveld med blant annet program i kulturhuset, og Smokie spiller på «Down by the river» i sentrum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...