Ap anker habilitetsspørsmål

Geir A. Berg ser på seg selv som habil til å være med på saken om arbeidsmiljø.

Geir Arne Berg er medeier og daglig leder av bedriftshelsetjenesten HMS365, som har avtale med Sokndal kommune.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

- Selv om ingen betviler hans etiske standard og/eller integritet er det her en rolleblanding som kan føre til interessekonflikter eller påstander om dette. Vi beklager sterkt at en feilaktig beslutning om habilitet, i en allerede svært belastende og sykdomsfremkallende arbeidskonflikt, ble avgjort med knappest mulig margin med ordførerens dobbelstemme, påpeker leder Kjell Tore Sand i Sokndal Arbeiderparti i en henvendelse til fylkesmannen.

- Dette vedtaket i habilitetsspørsmålet er med på å forsterke en allerede ødeleggende personalkonflikt der både personlig helse og løsning av arbeidsoppgaver for Sokndal Kommune er skadelidende. Vi håper Fylkesmannen snarlig vil ta vår anke til følge, og vi imøteser svar innen neste kommunestyremøte som er den 18. juni.

Sand viser blant annet til at ansatte i Sokndal kommune på obligatorisk skjema for fravær har bekreftet at de på grunn av rolleblandingen ikke tør be om hjelp fra bedriftshelsetjenesten.

Mindretallet på 10 av 20 som i Sokndal kommunestyre stemte for inhabilitet for Geir Arne Berg i saker relatert til helsefarlig arbeidsmiljø i Sokndal Kommune var: Christer Bu Mathiesen (V), Anne Løtoft (V), Kjell-Ivar Nesvåg (H), Kjell Tore Sand (AP), Simen Paulsen Løvås (Ap), Leif Arne Stene (Ap), Tove Monica Mysing (Ap), Frank Toks (Ap), Jone Mathiesen (Ap) og Frank Midtbø (Ap).

Etter en debatt om habilitet og om saken skulle utsettes eller ikke samlet kommunestyret seg med 18 mot to stemmer om et forslag fra Jone Mathiesen (Ap).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...