Åpnet «nytt» senter

OFFISELT ÅPNET: Norges Multikulturelle Senter ble offisielt åpnet fredag. Her noen av deltakere og medarbeidere sammen med Melinda Kvinlaug og Olaf Thommessen. Foto: KHOSAR HEH Foto: HOSAR HEHKJØP BILDE

Åpnet Norges Multikulturelle Senter i Kvinesdal.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

I Kvinesdal er det et nasjonalt multikulturelt senter. Gründeren er Melinda Kvinlaug. Tidligere het det Melinda Gateway.

Det er ikke hver dag man åpner et multikulturelt senter. Derfor ble det gjort med stor festivitas da Norges Multikulturelle Senter (NOMKUS) åpnet fredag.

Ros

Åpningsappellen ble holdt av administrerende direktør Olaf Thommessen i Bedriftsforbundet, som ikke kunne gi nok ros av det Kvinlaug har fått til.- Det eneste negative jeg kan si om dette, er at det ikke er jeg som har kommet på det, sa Thommessen.

Det er ikke lite imponerende damen fra Storekvina har fått til.

Hele landet

Kvinlaug har medarbeidere over hele landet. 100 i tallet, som holder kurs, utvikler konseptet og som står på «lønningslisten». Det er rett og slett en stor bedrift i mange henseende. Selskapet har fått én million kroner i tilskudd fra Innovasjon Norge til å utvikle et digitalt læringsverktøy for integrering av flyktninger.- Nøkkelen til suksessen er at vi bruker rollemodeller som selv er innvandrere. Ellers hadde det aldri gått, fortalte Kvinlaug til Agder.

Kvinlaugs motto er at det er den som har skoen på som vet hvor den trykker. Norges Multikulturelle Senter har inngått et samarbeid med over 80 personer fra 39 nasjonaliteter som behersker 45 språk.

Integrering

Fredagens fest i kulturhuset bød på taler med velfortjent ros fra finansielle samarbeidspartnere og ikke minst fra ulike religiøse ledere som kanskje mest av alt vet hvor viktig NOMKUS kan bli for integreringen i Norge.Festen ble holdt i kulturhuset, men lokalene til NOKUS er på Åmot like ved ASVO.

Til slutt kunne dagens dyktige konferansier Ahmed Dalib invitere til mat. Litt spesielt er det å kunne nevne at mye av maten var laget av personer som var midt i ramadan og derfor ikke kunne nyte maten de selv hadde laget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...