Avaldsnes solgte seg dyrt i 0-2-tap mot Hegerbergs Lyon

Avaldsnes måtte gi tapt for overmakten da Lyon vant 2-0 i mesterligaen, men gjestene måtte slite for seieren, og Ada Hegerberg forble målløs.

Lyon har vunnet mesterligaen tre år på rad og flommer over av meritterte internasjonale stjerner både på banen og benken. Den oppgaven ble som ventet for stor for laget som er fjerde sist i norsk toppserie, men Avaldsnes ble ikke overkjørt.

Hegerberg, som forrige sesong satte ny mesterligarekord med 15 scoringer på Lyons vei til tittelen, kom til en håndfull sjanser, men fikk ikke ballen i mål.

- De lå utrolig kompakt, men det er opp til oss å bryte dem ned. Det var små justeringer som skulle til før vi kunne ha scoret 1, 2, 3 eller 4 mål til. Det er noe vi jobber videre med å få til, sa Hegerberg til Haugesunds Avis.

Hun skrev autografer i nesten en halv time etter kampen før hun dukket opp i intervjusonen. Etter et par TV-intervjuer ble hun kommandert i dusjen, men kom ut igjen til skrivende presse. Hun svarte bekreftende på spørsmål om hun satte pris på å møte unge norske beundrere.

- Det er kjempeartig å få kontakt med yngre folk i Norge ved å spille Champions League her, sa Hegerberg, som ved opplesing av lagoppstillingene fikk størst jubel av alle.

- Det var tøft, og det ga meg en «boost». Jeg satte stor pris på det, sa hun.

Det var ikke «lov» å stille spørsmål om hennes landslagsnekt, men Haugesunds Avis spurte om det er ekstra kjekt møte norske fans all den tid hun ikke spiller på landslaget lenger.

Vil gi videre

- Det er absolutt en arena å få møtt dem. Jeg har skumle planer om å etablere en fotballskole og få gitt noe videre til neste generasjon. Det er noe jeg brenner veldig for, men en sånn kveld er helt topp, sa hun til avisen.

Hjemmelaget sto lenge imot foran 2319 tilskuere på Haugesund stadion og hadde 0-0 til pause, men snaut fem minutter inn i 2. omgang sprakk nullen. Hjørnespark fra venstreback Selma Bacha hadde ført til mange av lagets sjanser før pause, og det var hennes serve fra høyre som ga 1-0.

Sist på ballen var Amandine Henry, som hoppet høyest inne i målgården og stusset ballen i lengste hjørne.

God keeper

Avaldsnes-keeper Line Johansen var ellers meget god og stoppet mange Lyon-forsøk. En snau halvtime ut i første omgang kom gjestene til en dobbeltsjanse etter corner, men dansken reddet begge. Enda mer imponerende var hennes refleksredning da Hegerberg nikket fra kort hold i det 72. minutt.

Fem minutter senere punkterte Amel Majri kampen på pasning fra Eugénie Le Sommer. Det var ikke noe sprudlende Lyon-lag som viste seg fram i Haugesund, men laget hadde kvalitet nok til å hente med seg en trygg seier.

Avaldsnes greide ikke å skape noen virkelige sjanser på hjemmebane og vil ventelig få det enda tøffere i returkampen om to uker.

(©NTB)

Amandine Henry nikker inn Lyons ledermål i 2-0-seieren over Avaldsnes i mesterligaens 16-delsfinale onsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Ada Hegerberg greide ikke å score da hennes Lyon gjestet Avaldsnes i mesterligaen onsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Avaldsnes-keeper Line Johansen var sitt lags beste spiller i mesterligakampen mot Lyon onsdag. Her stopper hun Eugénie Le Sommer. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...