Bergen tingrett sa nei til fengsling av menneskehandelsiktede 

Politiet fikk ikke medhold i sin begjæring om fengsling av de fire rumenere som er siktet for menneskehandel med en 16 år gammel jente. 

Politiet slo til mot det rumenske miljøet i Bergen lørdag og pågrep i alt elleve personer. Sju av dem ble senere løslatt, mens fire ble framstilt for varetektsfengsling tirsdag. Politiet ba om to uker i varetekt for de fire, men Bergen tingrett sa nei til fengsling.

Politiet anket avgjørelsen på stedet og ba om oppsettende virkning, noe tingretten tok til følge. De fire blir dermed sittende fengslet til lagmannsretten har vurdert saken.

- Politiets anke blir behandlet torsdag eller fredag, opplyser politiadvokat Rudolf Christoffersen til NTB.

Egen datter i prostitusjon

En av de fire siktede er en mann i 40-årene som tidligereer blitt knyttet til transport av prostituerte.

- Mannens egen datter har jobbet som prostituert i Bergen, sier Christoffersen.

I tillegg ville politiet fengsle to av 16-åringens besteforeldre, en mann og en kvinne, samt tanten hennes. De fire er siktet for brudd på straffelovens paragraf 285, som omhandler grov menneskehandel.

Sjokkert mor

16-åringens mor kom til Norge og Bergen bare timer før fengslingsmøtet skulle begynne, opplyser NRK.

Sammen med et titall rumenere som møtte opp utenfor Bergen tingrett, uttrykte hun fortvilelse, sinne og sjokk over at hennes svigerforeldre var blant de siktede. Hun benekter at svigerforeldrene planla å selge jenta til prostitusjon.

- Det stemmer ikke. Det er bare løgn. Jeg kan ikke skjønne hvordan politiet kan mene dette, sier moren, som er kalt inn som vitne i saken.

- Lite troverdig

Alle fire nekter for å ha gjort noe kriminelt, men politiadvokat Christoffersen i Vest politidistrikt kaller forklaringene lite troverdige.

- Vi fant denne jenta på en adresse som er knyttet til tigging og prostitusjon. Hun ble fraktet fra Romania til Bergen av personer fra fattige miljøer som tjente 200 kroner dagen på tigging. Det er lite troverdig at de fraktet henne hit, med de store kostnadene det medfører, bare så hun skulle sitte på et rom, sier Christoffersen.

- De sju løslatte har fortsatt status som mistenkt, og etterforskningen pågår fortsatt, opplyser politiadvokaten.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...