Ble priset på kinesisk TV

SUKSESS I KINA: Boye Brogeland fra Moi og Flekkefjord var super-hovedpersonen på bridgepris-galla i den kinesiske byen Sanya, der han mottok prisen for «Årets Spill i verden 2018.» Foto: Arvid ValenteKJØP BILDE

Bridgeproffen Boye Brogeland har vært på oppdrag i Kina, der han både fikk en verdenspris og ble kinesisk mester i lagbridge.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2018 kl 00:48

- Det var den rene Oscar-utdelingen. Men rød løper, glitter og stats, og både TV og aviser til stede, fortalte Boye Brogeland (45) til Agder.

For kineserne slo på stortromma da bridgeproffen og verdensstjernen fra Moi ble kåret til vinner av «Årets Spill i verden i 2018» og fikk overrakt et trofè og en pengepremie som tilsvarer ca. 40.000 norske kroner.

Etterpå ble han intervjuet av TV og forskjellige aviser. Begivenheten fant sted i den kinesiske feriebyen Sanya i øyprovinsen Hainan i forrige uke.

Det fortelles på Internett at Brogeland holdt en glitrende takketale etter at han var kåret til vinner og hadde mottatt prisen.

- Talen var på engelsk. Men den ble fortløpende tolket til kinesisk, berettet prisvinneren.

Monaco-minne

Årets Spill i verden velges ut av organisasjonen International Bridge Press Accosiation. Blant flere hundre spill som var oppe til vurdering ble vinnerspillet et som Brogeland gjennomførte i turneringen Winter Games i Monaco, så langt tilbake som i februar i år. Det ble innrapportert av en engelsk bridgejournalist.Også i fjor vant Boye Brogeland fra Flekkefjord Bridgeklubb denne prestisjetunge hedersprisen. Og i prisens historie har det aldri før forekommet at samme spiller vinner den to år på rad.

- Det var et veldig artig og stilig opplegg i Sanya. Som bridgespiller er jeg ikke vant med å bli gjort stor stas på, smilte mannen i begivenhetenes sentrum.

Riktignok er han en stor stjerne i bridge-sirkuset, blant annet i USA og i Kina. Men hjemme i Norge kan det virke som om TV nærmest boikotter bridge - i motsetning til sjakk. For eksempel da Norge tidligere i år vant europamesterskapet i lagbridge ble ikke triumfen nevnt på den lisenstvungne statskanalen!

Kinesisk mester

Men kåringen i Sanya var bare avslutningen på Boye Brogelands Kina-tur i oktober: Som profesjonell bridgespiller var han leid inn av en sponsor til å spille i det kinesiske lagmesterskapet på et lag som heter PD Times.

Han spilte med en kinesisk toppspiller som makker. Og PD Times gikk til topps i det kinesiske mesterskapet.

- Så nå kan jeg titulere meg også som kinesisk mester. Dèt er en ny tittel for meg, humret Brogeland, som fra før av har massevis av både norske og internasjonale titler på bridge-CVen sin.

Holdt foredrag

Bridge er en voksende hjernesport i Kina, og det legges etter hvert godt til rette for å gjøre den kjent i det enorme landet.I forkant av det kinesiske mesterskapet, i regi av det kinesiske bridgeforbundet, ble Brogeland invitert til en videregående skole i forbindelse med et kinesisk prosjekt som kalles «Hand in Hand with World Champions». Der holdt han foredrag om bridge og om seg selv og karrieren sin. Etterpå svarte han på spørsmål fra elever og lærere.

Etter prisgallaen i Sanya bar det hjem til kone og barn i Flekkefjord, og så videre til Dal i Eidsvoll kommune og deltagelse i det norske seriemesterskapet der Boye Brogeland og lagkameratene hans er regjerende norske mestere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...