Brækhus innfridde på hjemmebane: - Høydepunktet i karrieren min

Erica Farias kjempet knallhardt, men Cecilia Brækhus forsvarte alle sine tittelbelter da hun slo argentineren på poeng under «Battle of Bergen» fredag.

Farias gikk både fryktløst og kraftig til verks og ga Brækhus solid kamp de innledende rundene, men etter ti intense og knalltøffe runder viste dommerkortene 99-91, 99-91, 98-92 i favør Brækhus som dermed forsvarte alle sine belter.

- Det er veldig emosjonelt. Det er veldig spesielt å være her i Bergen. Det var deilig å komme hjem til Norge, men Bergen er hjem. Dette er høydepunktet i karrieren min til nå. Dette er det største jeg har vært med på, sa Brækhus til Viasat i ringen.

- Det har vært en 20 år lang reise, og det har vært opp- og nedturer og beinhardt arbeid, også kommer bergenserne og topper og gjør det verdt det. Dette er ubeskrivelig og stort, fortsatte hun.

«The First Lady» fikk stilt inn sin jab innledningsvis i den første runden, men hennes argentinske motstander viste seg som en tøff nøtt å knekke.

De to kom ofte i klinsj og i den fjerde runden åpnet kampen seg litt opp da Brækhus fikk inn noen treffere mens de sto hode mot hode.

Prøvde å få Brækhus inn til tauene

Farias forsøkte å skru opp tempoet i femte runde og presse Brækhus inn mot tauene, men 35-åringen vred seg kattemykt unna argentinerens forsøk å trenge henne opp i et hjørne.

Begge de to gikk knallhardt ut i sjette runde og en til vanlig sindig Johnathon Banks skrek ut sine instruksjoner til Brækhus i lag med Ole Klemetsen.

Farias fikk presset Brækhus inn mot tauene avslutningsvis i den sjuende runden, men nok en gang vred «The First Lady» seg unna og fikk avsluttet runden på en god måte.

Sliten Farias

I runde åtte begynte Farias å se sliten ut og hun måtte stadig oftere inn for å holde og få litt hvile.

Svetten sprutet da de to kom i kontakt med hverandre i de siste rundene, men Brækhus virket hele tiden å ha litt mer å gi enn Farias.

Den siste runden virket å bære preg av at Brækhus følte seg komfortabel på at hun vinner på poeng, mens Farias ikke hadde den samme kraften i slagene og var mest interessert i å komme inn og holde. Til slutt kom dommerpoengene som konstaterte hjemmeseier.

- Hun tok kampen og ga et forrykende show. Jeg har så mye respekt for henne. Uten Farias hadde ikke dette skjedd og blitt så magisk. Hun er den beste, så dette kunne ikke vært bedre, sa Brækhus.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal toppe dette.

(©NTB)

Cecilia Brækhus forsvarte sine belter og vant på poeng mot Erica Farias.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Cecilia Brækhus fikk tøff kamp av Farias, men vant komfortabelt på poeng.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...