Brannsikring er ikke vårt ansvar

LILLE HAUA: Her på kjøkkenet er det krav om slukkeanlegg over frityrkokeren. Foto: SVEIN JARL LIESTØL Foto: Svein jarl liestølKJØP BILDE

Lille Haua holder fast på at det er kommunens ansvar å montere slukkeanlegg på Soknatun.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2019 kl 13:11

- Hvis jeg leier for noen år, om det er to år eller fem år eller ti år, så er det uansett eiers ansvar å installere slukkeanlegg. Det er selvfølgelig eieren som er ansvarlig for brannsikkerheten i bygget, sier Omar Hussein på Lille Haua i Sokndal til Agder.

Han har fått pålegg fra Sokndal kommune om å installere automatisk slukkeanlegg til frityrkoker. Innen 1. mars i år er kafeteriaen pålagt å avinstallere og fjerne frityrkokeren.

- Kommunens ansvar

- Det må være et slikt anlegg på bygget på grunn av forsikringen, sier næringssjef Nils Jacobsen til Agder.

Omar Hussein svarer at det er eiers ansvar å forsikre at slikt utstyr er på plass.

«Dette er ikke vårt ansvar å dekke kostnaden til», skriver Hussein til kommunen.

«Dette er dessuten ikke noe vi kan ta med oss når vi eventuelt ikke skal være her mer. Det er deres lokale, ikke vårt. Vi leier tross alt hos dere. Det er deres kjøkken og deres ansvar.»

Viser til kontrakt

Næringssjef Nils Jacobsen i Sokndal kommune viser til husleiekontrakten. I kontrakten mellom Lille Haua og Sokndal kommune står det at leietaker plikter å sette seg inn i og følge de offentlige forskrifter og instrukser som er eller måtte bli innført. Leietaker er i følge kontrakten ansvarlig overfor offentlige myndigheter for at hans benyttelse av leieobjektet tilfredsstiller de til enhver tid gjeldende offentligrettslige krav. Herunder krav fra brannvern - og foranlediget av leietakers særlige bruksformål eller den bransje leietaker driver i leieobjektet, er det leietakers ansvar å oppfylle kravene.

Sokndal kommune har pålagt Lille Haua enten å avinstallere og fjerne frityrkokeren innen 1. mars i år, eller å bestille automatisk slokkeanlegg.

«Regningen for innkjøp og montering av slokkeanlegg sendes til leietaker Lille Haua» heter det i henvendelsen fra Sokndal kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...