Brutal US Open-debut for Reitan i vindkastene

Golfkometen Kristoffer Reitan fikk et tøft møte med Major-turneringen US Open torsdag. I tildels kraftig vind endte 20-åringen på 11 slag over par.

Reitan fikk ingen hjelp av værgudene i debuten blant verdens beste golfspillere. Vinden skapte utfordringer for mange på Shinnecock Hills Golf Club i den amerikanske delstaten New York.

Allerede på det første hullet måtte Reitan tåle en bogey, og på hull nummer to gjentok historien seg. Deretter fulgte tre hull på par, før det ble dobbeltbogey både på hull nummer seks og åtte.

20-åringen innledet også de ni siste hullene med dobbeltbogey og var med det åtte slag over par.

På hull nummer 12 havnet debutanten så i alvorlige vanskeligheter. Utslaget gikk altfor langt til høyre, og også de påfølgende slagene gikk til høyre. Da Reitan så nådde greenen, måtte han ha tre putter og fikk dermed en sur trippelbogey.

Stort lyspunkt

Etter en ny bogey på hull nummer 15 kom dagens store lyspunkt sett med norske øyne på det påfølgende hullet. Der slo Reitan et strålende utslag og prikket deretter andreslaget kun to meter fra hullet. Da putten så satt perfekt, kunne han tilføre scorekortet en uhyre sterk eagle.

Dermed fikk 20-åringen vist noe av det som bor i ham.

På dagens siste hull ble det så en bogey, hvilket ga en åpningsrunde på 11 slag over par. Det kan høres mye ut, men trøsten er at den norske debutanten var i særdeles godt selskap.

Tidligere verdensener Jason Day endte sin åpningsdag ni over par, og superstjernen Rory McIlroy er ti over par etter sine 18 innledende hull.

Woods-mareritt

Golfsportens fremste stjerne, Tiger Woods, havnet også umiddelbart i vanskeligheter. Han måtte irritert bokføre en trippelbogey på det aller første hullet torsdag. Verre kun turneringen knapt ha startet for 42-åringen, som i tillegg fulgte opp med en bogey på hull nummer to.

Woods fikk deretter mer skikk på eget spill og var tre slag over par etter halvspilt åpningsrunde.

Det er første gang i historien at en norsk mannlig spiller deltar i US Open. Reitan kvalifiserte seg for det som er én av golfsportens fire Majors med sterkt spill i en kvalifiseringsturnering utenfor London nylig.

20-åringen får dermed første smak av nivået på øverste hylle i internasjonal golf denne uken.

Etter fredagens runde får kun de 60 beste, og eventuelle øvrige spillere som deler 60.-plassen, grønt lys til å fortsette turneringen. De andre er ferdigspilt.

(©NTB)Kristoffer Reitan fikk en tøff start på US Open. Foto: AP Photo/Frank Franklin II / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...