Byen vår -- Flekkefjord

Da jeg vokse opp, kalte vi alle Flekkefjord for byen. Byen sto for noe svært spennende, med en masse spesielle lukter i butikkene og en del handling. ...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Da jeg vokse opp, kalte vi alle Flekkefjord for byen. Byen sto for noe svært spennende, med en masse spesielle lukter i butikkene og en del handling.

Bare det å ta båt til byen var spesielt. Med brekende sauer og rautende kyr var turen langt fra ferden i dag.

Friidretten ble også dyrket når «Alf» kom til byen med tannlegepasienter. Uten time kappsprang vi til tannlegen gjennom byens gater

En annen butikk som vi bresøkte var Hauklands slakterforretning. Den gode lukten sitter i neseborene enda.

Fremdeles er Flekkefjord en småby. Fremdeles er det mulig å kjøpe is, brus eller gi en liten skjerv til ukjente barn i byen. Ingen foreldre har nektet ennå.

På Østlandet derimot har jeg fått mange skulende blikk og mange nei.

Gjennom en stresset hverdag med mange oppgaver, er det en ting som jeg finner veldig sjarmerende og veldig avstressende -- og det er å stoppe i en barnehage i sentrum av byen. Ikke snakke, bare se. Enkelte ganger kommer ungene bort til meg. Da blir det gjerne en sang eller to. Fra hvem, sier jeg ikke.

Det som er forunderlig og veldig bra, er at betjeningen lar meg nyte stunden. Jeg har gjort det samme på Østlandet. Etter en kort stund kom betjeningen og jeg måtte gå.

Barn er viktig. Barn er fremtiden. Så lenge det finnes unger finnes det håp.

Kjell Egil Hansen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...