Casper Ruud tapte finalen i ATP-turneringen i Houston

Casper Ruud tapte 2-1 for Christian Garin fra Chile i ATP-finalen i Houston med sifrene 6-7, 6-4, 3-6. Tap til tross, innsatsen sikrer et byks på rankingen.

Dette var Ruuds første finale i en ATP-turnering noensinne. Han hadde muligheten til å bli første nordmann i historien til å vinne på dette nivået.

- Han leverte på slutten og var den beste spilleren i dag. Vi er gode venner utenfor banen, og jeg håper å få møte ham igjen, sa Ruud etter finalen, ifølge VG.

Ruud er nummer 95 på verdensrankingen, mens motstander Garin er i skrivende stund er på 73.-plass. Ruud vil mandag gjør et voldsomt byks på den ferske verdensrankingen. Han kommer til å plassere seg blant de 70 beste spillerne i verden, en kraftig forbedring av 20-åringens tidligere bestenotering som var 94.-plass.

- Topp 100-grensen er brutt. Nå er målet å komme seg topp 50 i løpet av sesongen. Fortsetter han som dette, kan det være mulig. Men ingenting er garantert. Vi får gjøre opp status når sesongen er over, og da er målet å ligge blant de 50 beste, sier pappa Christian Ruud.

Dårlig start

Nordmannen fikk ingen god start på kampen. Han havnet under både 1-3 og 2-4 etter at chileneren brøt Ruuds serve. I semifinalen viste nordmann voldsom karakter da han snudde et tøft utgangspunkt og vant det første settet. Det gjorde han også i finalen.

Ruud vendte 2-4 til 5-4, før Garin slo tilbake og utlignet til 5-5. Spillerne tok dermed ett game hver og settet gikk til tie break. Der var nordmannen for svak, tapte 4-7 og havnet ett sett i bakleksa etter 57 minutters spill.

Også i det andre settet startet det trått. Garin tok fort ledelsen 1-0 og hadde tre breakballer på Ruud til å gå opp til 2-0. Men nordmann slo tilbake og reddet 1-1.

Chileneren gikk opp i 2-1, før Ruud utlignet til 2-2 etter et intenst game. Nordmannen fulgte opp med å bryte motstanderens serve og deretter gå opp til 4-2. Garin slo tilbake, før Ruud igjen økte til to games ledelse og 5-3. Chileneren reduserte, før Ruud tok vare på settball og utlignet til 1-1.

Hadde møttes før

I det siste settet klarte nordmannen i henge med chileneren til 2-2, men så økte Garin helt til 5-2. Ruud klarte å lukke forspranget til 3-5, men så tok Garin siste game, sett og match - og tittel.

- Det er viktig med disse erfaringene, slik at han får kjent på trykket og presset rundt slike kamper. Det var litt rufsete i starten, men jeg synes han taklet det godt. Så når man får kampen litt på avstand, skal vi være kjempefornøyde med uke, sier far Ruud.

Ruud og Garin møtte hverandre nylig i en annen turnering. Chileneren slo nordmannen 6-4, 6-4 i semifinalen i ATP-turneringen i São Paulo i starten av mars, og tok seg da til det som var Garins første ATP-finale. Ruud var svært klar over styrkeforholdet de to imellom i forkant av finalen.

- Han er favoritt. Han har vært i en finale før, sa Ruud før søndagens oppgjør, ifølge tennis.com.

(©NTB)

Casper Ruud tapte finalen i ATP-turneringen i Houston, men gjorde det likevel skarpt totalt sett. Her fra forrige turnering i Miami, i oppgjøret mot Felix Auger-Aliassime fra Canada i mars. Arkivfoto: Lynne Sladky / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...