Manafort vil samarbeide med Mueller

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort har gått med på å samarbeide med spesialetterforsker Robert Mueller, ifølge påtalemyndigheten.

Manafort har i en føderal domstol fredag inngått en avtale med påtalemyndigheten som innebærer at han erkjenner straffskyld på flere tiltalepunkter.

Avtalen omfatter også et krav om at Manafort samarbeider med spesialetterforsker Robert Mueller i Russland-etterforskningen.

Dersom dommeren godtar avtalen, vil Manafort kunne unngå den andre rettssaken mot ham, som etter planen skulle starte kommende uke.

Manafort ventes i den føderale domstolen fredag å erkjenne straffskyld på to av sju tiltalepunkter, ifølge Washington Post: Konspirasjon mot USA og sammensvergelse for å hindre etterforskning.

Tiltalepunktene er ikke tilknyttet Manaforts arbeid med Trumps valgkamp, men til hans ukrainske lobbyvirksomhet.

Benådning

I rettsdokumentene står det blant annet at flere av Manaforts boliger, samt penger fra hans bankkontoer og livsforsikringer, kan bli beslaglagt som en del av en avtale.

Det er foreløpig uklart hvordan en avtale med påtalemyndigheten vil påvirke en eventuell benåding fra Trump. Presidenten har tidligere uttrykt sympati med sin tidligere valgkampsjef.

Lobbyist

Tiltalepunktene i Washington-rettssaken mot Manafort omfatter konspirasjon mot USA, hvitvasking av penger, manglende registrering som lobbyist, falsk forklaring og forsøk på å påvirke vitner.

En avtale med påtalemyndigheten kan imidlertid sette punktum for en sak som har krevd store ressurser i det føderale rettsvesenet i den amerikanske hovedstaten.

I en separat rettssak i delstaten Virginia ble Manafort sist måned kjent skyldig i fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ha holdt en utenlandsk bankkonto skjult.

Etterforskningen av Manafort har sin bakgrunn i tiden han jobbet som lobbyist for Ukrainas tidligere russiskvennlige regjering. Han var anklaget for å ha tatt imot store pengebeløp som han skal ha skjult på hemmelige kontoer i utlandet og som han ikke betalte skatt for.

(©NTB)

Paul Manafort forlater den føderale domstolen i Washington DC etter et rettsmøte i mai. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...