Dahlmeier tilbake i trening, uviss på når hun kan konkurrere

Laura Dahlmeier, tysk dobbelt OL-mester i skiskyting, trener igjen etter å ha tatt en pause som følge av helseproblemer. Hun vet ikke når hun kan konkurrere.

- De første stegene tilbake til trening, skrev Dahlmeier torsdag i en Facebook-oppdatering, med en video hvor hun løper på tredemølle.

Hun blir ikke med Tysklands landslag til Norge for den siste treningsleiren før sesongstart og velger i stedet å forberede seg hjemme, i tett samarbeid med trenere og leger.

Verdenscupen innledes i begynnelsen av desember i Pokljuka.

Dahlmeier tok pause i oktober. Da sa hun at hun ikke følte seg i stand til å trene slik en profesjonell utøver må, og at hun måtte «lytte til kroppen».

De tyske landslagslegene snakket om nedsatt immunforsvar som var uforenlig med en topputøvers treningsregime.

Dahlmeier vant både sprint og jaktstart i Pyeongchang-OL sist vinter. Hun talte på knappene ved sesongslutt, men besluttet å fortsette karrieren. Det har vært flere helseutfordringer i sommer. Hun pådro seg kuttskader i en sykkelulykke i juli og måtte redusere treningsintensiteten da hun opererte ut en visdomstann og pådro seg en infeksjon.

(©NTB)

Dobbel OL-mester Laura Dahlmeier er tilbake i trening etter sykdomsproblemene som tvang henne til å ta pause, men hun vet ikke når hun stiller i sitt første renn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...