Deler av saken mot Weinstein frafalt

En av de i alt seks siktelsene mot Harvey Weinstein er frafalt etter at det er sådd tvil om kvinnens forklaring.

Weinstein var selv til stede i retten på Manhattan i New York da dommeren frafalt den ene siktelsen for seksuelle overgrep.

Torsdagens rettsmøte ble en første innledende seier for den 66 år gamle fembarnsfaren, som er løslatt mot en kausjon på 1 million dollar, men er tvunget til å ha på seg en GPS-søker.

Den tidligere så mektige Hollywood-mogulen har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt, selv om over 80 kvinner har beskyldt ham for seksuell trakassering og overgrep i kjølvannet av metoo-kampanjen.

Siktelsen som nå er frafalt er basert på anklager fra Lucia Evans, som har hevdet at Weinstein tvang henne til oralsex i 2004. Hun var for ett år siden blant de første kvinnene som sto fram og anklaget Weinstein for overgrep.

Motstridende bevis

Årsaken til at saken er frafalt er ifølge amerikanske medier at det foreligger bevis som tyder på at oralsexen var frivillig, og at Evans gjorde dette i håp om å komme videre i skuespillerkarrieren.

De resterende siktelsene dreier seg hovedsakelig om anklager fra to andre kvinner i 2006 og 2013. Weinsteins forsvarer Ben Brafman mener imidlertid at alle siktelsene mot Weinstein bør frafalles, noe han argumenterte for etter torsdagens rettsmøte

- Når en av hovedanklagene i denne tiltalen er bygd på en falsk forklaring, er det en svært stor og viktig utvikling, sa Brafman til journalister og varslet at han vil komme med lignende krav overfor retten i november.

Skuffelse

Evans' forsvarer uttrykker på sin side stor skuffelse over avgjørelsen.

- La meg gjøre det klart - avgjørelsen om å legge vekk min klients anklager om seksuelle overgrep sier ingenting om hvorvidt Weinstein er skyldig eller ikke. Den gjenspeiler heller ikke Lucias konsistente beskyldning om at hun med makt ble utsatt for et seksuelt overgrep av Weinstein, sier Evans' advokat Carrie Goldberg.

- Dette sier imidlertid sitt om statsadvokatkontoret på Manhattan og deres feilaktige behandling av min klients sak, sier hun.

I en artikkel i The New Yorker for ett år siden beskyldte Evans Weinstein for å ha tvunget henne til sex da de møttes på hans kontor i 2004 for å snakke om hennes skuespillerkarriere. Evans var da 21 år gammel student.

(©NTB)

Harvey Weinstein forlater rettssalen i New York sammen med sin forsvarer Benjamin Brafman torsdag. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...