Den største streiken i Ryanairs historie

Den største streiken i Ryanairs historie er i gang. 400 flyginger er kansellert, og piloter i Sverige, Belgia, Tyskland, Irland og Nederland streiker.

- Streiken kommer til å pågå fram til midnatt. Og ettersom piloter rundt om i Europa også streiker, har ikke Ryanair kunnet hente inn utenlandske piloter for de svenske, sier talsmann Martin Lindgren i Svensk Pilotförening (PF) om fredagens streik.

De kansellerte flygingene i Europa utgjør over 15 prosent av Ryanairs 2.400 planlagte flyginger for dagen. Rundt 55.000 kunder rammes, derav 42.000 som reiser fra Tyskland.

Flyging avlyst fra Torp

Rammede passasjerer får tilbud om ombooking eller pengene tilbake, men vil ikke bli kompensert utover det.

Markedssjef Tine Kleive Mathisen ved Torp lufthavn i Sandefjord sier at en flyging til Hamburg klokka 16.30 er kansellert som følge av streiken.

- Alle de berørte er blitt kontaktet av Ryanair, sier Mathisen til NTB.

Uenighet om lønn

Streiken i det irske lavprisselskapet kommer som følge av misnøye blant Ryanairs piloter, som ønsker bedre betaling og arbeidsvilkår. Om de ikke får viljen sin, kan det bli snakk om nye streiker.

- Vi har ikke hørt noe fra Ryanair etter at de avlyste tirsdagens forhandlinger, men vi kommer ikke til å gi opp. Om Ryanair fortsatt ikke ønsker å prate med oss, kommer vi til å overveie nye tiltak, sier Lindgren i PF.

- Unødvendig

Ryanair har omtalt streiken som «unødvendig» og beklaget seg overfor de berørte kundene. Da NTB tok kontakt tidligere denne uka, oppga selskapet at de ikke hadde tall på hvor mange norske kunder som ville bli rammet.

- Vi bryter ikke ned tallene på lufthavn eller marked, men alle berørte kunder har blitt kontaktet og våre kunder kan sjekke status for sitt fly på Ryanair.com, skrev Ryanairs markedsansvarlige i Skandinavia, Chris Lundshøj, i en epost til NTB.

(©NTB)

Fly fra det irske lavprisselskapet Ryanair sto på bakken i flere europeiske land fredag, som følge av pilotenes streik. Foto: AP / NTB scanpix

Ryanars skranker på Schoenefeld-flyplassen utenfor berlin var stengt fredag, som følge av streik blant selskapets tyske piloter. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...