– Det er kaos hvert år

KAOS: Ap-politiker Hans Gregers Aarenes er oppgitt over at foreldre kjører helt opp til skolen for å slippe av barna. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Også i år er pensjonert politimann og Ap-politiker Hans Gregers Aarenes på plass som frivillig trafikk-overvåker.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2018 kl 21:16

- Jeg har holdt på med dette i mange år. Også i år kommer jeg til å være på plass ved skolestart mer eller mindre hver skoledag frem til høstferien, sier Aarenes til Agder.

- Før det blir en rundkjøring i dette krysset vil det fortsatt være farlig og kaotisk. Det blir ikke bedre av at foreldre kjører helt opp til skolen for å sette av barna. Det er laget et hjerte-sone i bunnen av trappen nede på jernbaneområdet. Dersom foreldre var flinkere til å benytte dette ville det i alle fall hjelpe litt.

Hjertesone

Bruken av hjertesonen var bra i begynnelsen, men det dabbet av. Foreldrerådets Arbeidsutvalg (FAU) ved Sunde skole har derfor hatt flere møter der dette har vært tema. FAU konkluderte med å ønske seg et skilt ved rundkjøringen som viser at enkelte parkeringsplasser er reservert for Sunde skole. FAU ønsket også at parkeringsvaktene tar en tur innom Grønnesveien på ettermiddagen og at skolen sender ut fellesmail/SMS til foreldre og oppfordrer om at hjertesonen bør brukes.

Flere forslag

FAU foreslo også at Hjertesonen blir nevnt i skolens ordensreglement eller lignende informasjonsbrev som elevene får ved skolestart, da det stadig kommer nye elever i 1. og 5. klasse. FAU oppfordret også kommunen/fylket til å kjøpe tomten der Statoil i dag ligger, slik at det kan etableres en rundkjøring eller lignende. Foreldrerådet mener det vil bidra til å løse trafikk-problemene i dette området.

- I Farsund har de «tegnet hjerte» rundt skoleområde med forbud mot å kjøre. Da må foreldrene akseptere dette. Kanskje det er dette som må til, selv om det kan være utfordrende å praktisere dette slik skolen ligger, sa ordfører Jan Sigbjørnsen (H) tildligere i år.

- Det var det å skape en hjertesone uten kjøring og parkering som var meningen, da må vi se på tiltak for å oppnå dette.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...