Det er slutt på lave gebyrer!

TRENGER FORNYELSE: Vann og avløpsnettet trenger fornyelse i Flekkefjord. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Flekkefjord kommune har hatt lave gebyrer på vann- og avløp noen år, men nå er det slutt.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 22:40

Ordfører Jan Sigbjørnsen (H) har flere ganger vist til de lave gebyrene i Flekkefjord de seneste årene. Disse gebyrene er imidlertid knyttet direkte til utgiftene for vann- og avløp. Flekkefjord kommune hadde noen år tatt litt for høye gebyrer i forhold til hva som ble utført av arbeid innen vann- og avløp og måtte dermed «betale tilbake til kundene» med lave gebyr noen år.

Nå er det igjen for lite i denne kassen (selvkostfondet) og rådmannen foreslår at formannskapet skal slå fast at: «Det forutsettes at kommunale avgifter innen vann og avløp settes opp til 100 prosent selvkost slik at abonnentene over tid dekker alle kostnader. Det godkjennes at eventuelt underskudd i 2018 kan mellomfinansieres ved bruk av driftsfond.»

I regnskapet for 2017 viste innenfor avløp og slam et underskudd som ikke kunne dekkes av avsatte selvkostfond. Det gjelder 300.000 kroner innen avløp og 150.000 innen slam. Dette er belastet sluttresultatet for kommunen i 2017, men kan tilbakeføres ved senere års overskudd i selvkostfondet.

- Gebyrene for inneværende år ble fastsatt før denne problemstillingen var kjent, og det forventes derfor et underskudd innen avløp og slam også i 2018. Innen vann er det fondsmidler som vil kunne dekke underskudd på inntil 1,5 mill. kroner, opplyser rådmannen.

- Dette gjør at det vil være nødvendig å øke gebyrene innen vann og avløp, særlig innen avløp og slam. Av hensyn til måleravlesning, er det meste hensiktsmessig å gjøre dette fra nyttår.

Rådmannen foreslår derfor at ubundet fond kan benyttes som mellomfinansiering av underskudd innen vann og avløp i 2018.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...