Dropper omkamp om Nav-kontor

ER MED: Formannskapet i Flekkefjord fikk etter en oppklaring av rådmannen en klar forståelse om at kommunen nå er med i Nav Lister med Kvinesdal som vertskommune. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Politikerne i Flekkefjord godtar, om enn litt motvillig, at Kvinesdal nå blir hovedsete for Nav Lister.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2018 kl 19:05

Det var Svein Hobbesland (Ap) som med et spørsmål om arealet Nav har i Helsehuset kom inn på Nav-saken da formannskapet drøftet strategien for kommunens eiendomsselskap.

- Hva skjer når Nav skal ha hovedbøl i kvinesdal. Skal de fortsatt leie like mye i Helsehuset ?, spurte Hobbesland.

- Jeg regner ikke med noen svekkelse av bemanningen i Flekkefjord. Nav Lister skal skje ved tilføring av flere stillinger til regionen. Jeg forventer ikke nedbygging i Flekkefjord. Når det står i avisen om 80 arbeidsplasser handler det om at Kvinesdal kommune får arbeidsgiveransvaret for ansatte, ikke hvor arbeidsplassene blir plassert forklarte rådmann Bernhard Nilsen.

Omkamp?

- Når vi ser hva som skjer i andre etater må vi nok innse at det er første skritt. Det kommer nok en nedbemanning, sa Nina Danielsen (Sp).
- Det er mye opp til kommunene hvor mye man vil plassere i den kommunale delen av Nav, påpekte ordfører Jan Sigbjørnsen (H).

- Du sa tidligere i høst at vi må ta stilling til om vi vil være med i samarbeidet. Ligger det en omkamp i dette? spurte Reidar Gausdal (V).

- Vi har gitt anbefaling av om at kontoret skulle ligge i Flekkefjord. Så må vi si, ja eller nei til om vi vil være med på felles Nav Lister med de forutsetninger som det blir nå, svarte Sigbjørnsen.

Oppklaring

Rådmannen minnet om at det allerede har vært to saker om dette.- I den første saken sluttet bystyret seg til at man gikk inn for et felles Nav Lister. Så var det saken om vertskommune der utfallet ble at fire kommuner gikk inn for Kvinesdal og to for Flekkefjord. Flekkefjord er ut fra dette med på det videre arbeider, ellers må man aktivt be om at vi ikke vil være med i Nav Lister, forklarte Nilsen

- Det blir en referatsak i neste bystyremøte der bystyret tar til etterretning at Nav Lister blir med Kvinesdal kommune som vertskommune, ellers må man be om en sak om at man ikke vil være med.

Har sagt ja

- Jeg mener det ble signalisert at det ville bli en ny sak når hele strukturen er på plass, sa Sigbjørnsen.
- Summen av de to vedtak som er gjort er at vi har sagt ja til å være med og at vi gikk for Flekkefjord som vertskommune. Skal vi ikke være med må det eventuelt gjøres en aktiv utmelding. Den store prosessen med vertskommune starter nå. Vi må si fra før prosessen starter dersom vi ikke vil være med, påpekte Nilsen.

- Jeg trodde vårt vedtak var at vi sluttet oss til under forutsetning av at Flekkefjord skulle være vertskommune, men slik er det altså ikke, konstaterte Danielsen. Etter det var det ingen i formannskapet som tok til orde for noen omkamp, eller sak om at man ikke ønsker å være med i Nav Lister.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...