Ekstraregning for å få ut vannet

EKSTRA DYRT: Kommunen får en ekstraregning av Boston fordi firmaet må bruke tid på avvanning av massene siden det ikke ble noe deponi. Nå kan også prisen for tildekking skyte i været dersom kommunen ikke får gjennomslag for sin klage på fylkesmannens avslag på å bruke slagg fra Eramet. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Arbeidet med å mudre forurenset masse er ferdig. Nå er tiden kommet for tildekking, men det er ikke avklart hva som kan brukes til å dekke med.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2019 kl 11:25

Det er utsatt målepinner på sjøbunnen i Tjørsvågstrand og Trellevika for å kontrollere tykkelse av tildekkingslag. Alt er klart for oppstart av tildekking, men planen om å dekke til med slagg fra Eramet og så skjellsand på toppen ble stoppet av fylkesmannen. Fylkesmannen mente at slagg fra Eramet ikke skulle brukes.

Flekkefjord kommune har klaget på dette og vist til at det er gitt tillatelse til dette da det ble laget fylling i Tjørsvågstrand og at det er denne form for masse som også er planlagt brukt for tildekking i Indrevika/ Lervika i Kvinesdal.

- Klagen er ikke behandlet. Hvis klagen ikke tas til følge skal den oversendes Miljødirektoratet for endelig avgjørelse, opplyser rådgiver Martin Eie i miljøvernavdelingen hos fylkesmannen i Agder til Agder.

Det er snakk om store mengder med tildekkingsmasser. Dersom kommunen ikke får bruke slagg kan det bety store ekstrakostnader for prosjektet.

Rådmannen presiserte i bystyret 14. gebruar at det kun vil bli fylt med godkjente masser og at kommunen fortsatt venter på svar fra fylkesmannen.

Naboklage

På byggemøte nylig kom det frem at Boston har brukt mye tid på tilrettelegging og utdyping for å få frem utstyr nord for Simek. Under arbeidet ble det registrert et utslag på partikkelmåler (turbiditetsmåler). Boston opplyste at det skyldes buksering av utstyr og at det ikke hadde med mudringen å gjøre. En nabo meldte fra om siltgardin som ikke var tett fordi det ikke var festet skikkelig inn mot land. Boston opplyste at det skyldes at vannstrømmingen gjennom området var stor og at det ble strekk i siltgardinet. Arbeidet ble stoppet og siltgardinet tettet.

Ekstra-regning

I Trellevika ble det mindre volum på mudringen enn forutsatt i planen. Ved Simek har det blitt tatt opp en del ekstra masse for å komme frem med lekter og utstyr. I den opprinnelige planen var det meningen å pumpe mudder inn i strandkantdeponi og at ekstra vann skulle gå gjennom et filter og så ut igjen i sjøen. Siden det ikke ble noe deponi skjedde denne «avvanningen» ved at grabben med mudder ble holdt like over vannoverflaten til vannet rant ut, eller at vannet rant ut av lastebåt innenfor området med siltgardin.

Boston har påpekt overfor kommunen at avvanning av mudderet ikke er inkludert i den opprinnelige kontrakten og at det blir laget en egen avregning for ekstrakostnader for dette.

Når det gjelder andre regninger har Flekkefjord kommune satt advokatfirmaet Rekve Pleym & Co på saken med innsigelser på regning for sluttoppgjør til Alti bygg og anlegg AS. Dokumenter i forbindelse med dette er imidlertid unntatt offentlighet.

Kommunen jobber også med å få på plass en sakkyndig vurdering av om det har vært vesentlige mangler ved kommunens bestilling, de geoteknikse undersøkelsene eller utførelsen av byggingen av strandkantdeponi for å plassere ansvaret for hendelsen med det store raset i Tjørsvågstrand i fjor høst. I tillegg sjekkes det ut om kommunen har forsikringer som kan dekke noen av kostnadene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...