Elitelisensnemnda innstiller på ikke å gi Larvik fornyet lisens

På Larviks ekstraordinære årsmøte ble det klart at klubben vil slite med å få fornyet eliteserielisens. Avgjørelsen om fortsatt drift av klubben utsettes.

Eliteserienemnda i Norges Håndballforbund har ikke godtatt Larviks løsning for egenkapital. Nemnda har følgelig innstilt på at klubben ikke skal få eliteserielisens kommende sesong. Det skriver Østlands-Posten.

- Styret vil bestride eliteserienemndas foreløpige konklusjon og fortsetter arbeidet med sikte på å få tildelt eliteserielisens også for sesongen 2019/2020. Styret understreker likevel at det er vesentlig usikkerhet knyttet til hvorvidt klubben tildeles eliteserielisens, skriver klubben i årsberetningen som ble presentert torsdag.

Utsettelse

Det ekstraordinære årsmøtet skulle etter planen ta stilling til styrets forslag om å fortsette videre drift under visse forutsetninger, men det ble avgjort å utsette avgjørelsen til et nytt ekstraordinært årsmøte 28. mars.

Utsettelsen gjør at nemnda skal vurdere tallene på nytt etter det nye ekstraordinære årsmøtet. Et vedtak om Larvik får eliteserielisens for kommende sesong, er ventet i april.

- Jeg tenker at det er det beste som kunne skje. Nå fikk vi sikret oss to uker til å sette opp et nytt styre og komme opp med en god plan, sa styreleder Svendsen til Aftenposten.

Egenkapitalkrav

For å få elitelisens for 2019/20-sesongen krever Norges Håndballforbund at klubber må ha positiv egenkapital ved utgangen av 2018.

I romjula opplyste den kriserammende vestfoldklubben at egenkapitalkravet ble oppfylt takket være anonyme investorer. Torsdag ble det klart at elitelisensnemnda har avvist klubbens regnskap til egenkapital.

Larviks håp er dermed at nemndas endrer innstillingen etter det nye ekstraordinære årsmøtet.

- Vi har hatt dialog med forbundet og har i våre øyne gjort det vi har fått beskjed om. Jeg er uansett glad for at investorer, Gro og Anja (Hammerseng-Edin), som har jobbet for klubben, ikke har satt dette som krav for videre drift. De er ute etter å redde merkevaren, så får vi se når de ønsker å ta opp kampen, sa styreleder Cathrine Svendsen til Aftenposten etter møtet.

Økonomiske problemer

Nyheten om eliteserienemndas innstilling føyer seg inn i rekken av dårlige nyheter for den økonomisk kriserammede klubben. I slutten av februar innførte klubben full betalingsstopp, og alle ansatte i klubben ble fristilt.

Før onsdagens styremøte sa Svendsen til Østlands-Posten at klubben må ha inn to millioner for å unngå konkurs og spille ut sesongen. For videre drift har det vært snakk om det dobbelte.

Larvik var i en årrekke Norges suverent beste håndballag på kvinnesiden. I 2011 gikk klubben hele veien og vant mesterligaen. De siste årene har LHK slitt tungt økonomisk, og forrige sesong ble klubben vippet ned fra tronen av Vipers Kristiansand.

(©NTB)

Larvik står i stor fare for å ikke få eliteserielisens kommende sesong. Foto: Robert Wengler / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...