DAGENS LEDER: En bybro-begivenhet

90 GRADER: Vel fremme måtte broen snus 90 grader. Foto: KRISTEN MUNKSGAARD Foto: Kristen MunksgaardKJØP BILDE

I GÅR formiddag ble det skrevet historie i Flekkefjord. Den nye bybroen ble heist på plass etter å ha blitt slept på lekter fra Polen. I løpet av en t...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

I GÅR formiddag ble det skrevet historie i Flekkefjord. Den nye bybroen ble heist på plass etter å ha blitt slept på lekter fra Polen. I løpet av en times tid, var hele bro-legemet heist opp i en gedigen kran, fløtet inn i Elva og med sirlig nøyaktighet satt på plass på nystøpte bro-kar. Vi var aldri i tvil om at det passet, men det er nå en tilfredsstillelse å se det med egne øyne.

DET VAR mange mennesker samlet for å få med seg begivenheten. En av dem var Rolf Smith Sunde som kunne fortelle at den broen som nå heises på plass, er den tredje han opplever i sitt liv. Det er ikke alle som klarer det. For de fleste vil det å oppleve en bybro være bragd nok, i høyden to. Tre er for de fleste helt uoppnåelig. Og den bybroen som kommer på plass nå, vil trolig være bindeleddet mellom to bydeler i mer enn 100 år.

DEN GAMLE bybroen hadde forlengst gått ut på dato og fremsto som byens mest trafikkfarlige veistrekning - ikke minst for skolebarn som måtte krysse broen både til og fra skolen. Det er et under at det ikke har skjedd alvorlige ulykker i forbindelse med trafikkavvikling på broen. I mange år har det vært et ønske å få ny bro. Da Flekkefjord kommune motvillig aksepterte at bybroen skulle være fast - uten åpningsmulighet, ble det fart i sakene. Og selv om noen vil hevde at de har mistet en rettighet, så er vi svært tilfredse med at det kommer en ny, moderne - og trafikksikker bro på plass i løpet av noen måneder.

FØR SOMMEREN settes det trafikk på den nye broen. Den blir sikker, med god plass til både biler og myke trafikanter som er skjermet fra hverandre. I tillegg ser vi allerede nå konturene av et amfi og grønnanlegg i tilknytning til broen som gir byen et kraftig visuelt løft.

NÅR DEN nye broen er ferdig, så skal den midlertidige broen fjernes - og Apoteker-hagen skal settes i stand, etter alle kunstens regler. Først da får vi se det endelige resultatet av et broprosjekt som har vært utfordrende på flere vis, men som forhåpentligvis ender lykkelig for byens innbyggere og besøkende til Flekkefjord.

Les også:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...