Enda bedre for Sparebanken Sør

Lena Larsen Fidje er banksjef for Sparebank Sør i Flekkefjord og Kvinesdal. Foto: ARKIVFOTOKJØP BILDE

Sparebanken Sør fikk et resultat før skatt på 315 mill. kroner i 1. kvartal 2018, mot 276 mill. kroner i samme periode i 2017.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Bankens hadde ved utgangen av 1. kvartal 2018 en ren kjernekapitaldekning på 15,0 prosent og en uvektet kjernekapitalandel (Leverage Ratio) på solide 9,2 prosent. Banken er solid kapitalisert, noe som gir gode forutsetninger for videre vekst.

I 1. kvartal 2018 utgjorde netto renteinntekter 425 mill. kroner, mot 401 mill. kroner i samme periode i 2017, en økning på 24 mill. kroner.

Netto inntekter på finansielle instrumenter i 1. kvartal 2018 utgjorde 26 mill. kroner, mot 14 mill. kroner i samme periode i 2017. Det har vært en positiv verdiutvikling på bankens likviditetsportefølje, samt på fastrenteutlån i perioden. I tillegg er det positive resultateffekter knyttet til rente- og valutaderivater.

Banken forsterker posisjonen som en av de mest kostnadseffektive bankene, med en kostnadsprosent på 40,2 i 1. kvartal 2018. Kostnader målt i prosent av forvaltningskapital var 0,75 prosent.

Ingen netto tap på utlån i 1. kvartal 2018. Tilsvarende tall i 2017 var 15 mill. kroner og 0,06 prosent av netto utlån. Brutto misligholdte lån over 90 dager var 321 mill. kroner ved utgangen av 1. kvartal 2018 Dette tilsvarer 0,32 prosent av brutto utlån, en økning fra 0,26 prosent ved utgangen av 1.kvartal 2017.

– God utlåns- og innskuddsvekst, positiv utvikling i rentenetto, god kostnadskontroll og ingen netto tap på utlån medfører at banken leverer et meget tilfredsstillende resultat. Sammen med høy kvalitet i bankens kredittgiving, gode fremtidsrettede digitale løsninger, god vekstevne og sterk markedsposisjon er banken godt posisjonert for videre vekst og utvikling, sier administrerende direktør Geir Bergskaug.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...