Europeisk misnøye med Infantinos turneringsplaner

UEFA, den europeiske klubbforeningen ECA og spillerforeningen FIFPro stiller seg svært kritiske til FIFA-president Gianni Infantinos turneringsplaner.

Det ble klart da Profesjonell fotballs strategiske råd (PFSC) møttes i Lyon i forkant av onsdagens europaligafinale. Rådet inneholder representanter for Det europeiske fotballforbundet (UEFA), ECA, sammenslutningen for europeiske ligaer (EPFL) og FIFPro.

- PFSC uttrykker enstemmig alvorlige reservasjoner om prosessen rundt FIFAs klubb-VM og planene om en global nasjonsliga, spesielt hastverket i framdriften og mangelen på konkret informasjon, heter det i en uttalelse etter møtet.

- Vi har behov for klart definerte rammer som respekterer eksisterende strukturer og organisasjoner, og som involverer alle de berørte.

PFSC har 17 medlemmer under ledelse av UEFA-president Aleksander Ceferin. Blant medlemmene er PSG-president Nasser al-Khelaifi og Manchester Uniteds viseformann Ed Woodward. De var begge til stede da Infantino nylig presenterte sine planer for noen av Europas største klubber.

Infantino ønsker å utvide klubb-VM fra dagens sju deltakerklubber til 24 klubber. Samtidig vil han at turneringen avvikles hvert fjerde år, mot hvert år nå.

FIFA-presidenten vil også innføre en global nasjonsliga for landslag, avviklet annethvert år, etter mønster av nasjonsligaen som i høst skal avvikles for første gang i Europa. Den skal involvere alle verdens landslag og erstatte kontinentcupen.

Infantino hevdet i mars at en investorgruppe har tilbudt 25 milliarder dollar (200 milliarder kroner) for de to turneringene over en 12-årsperiode, og at FIFA hadde 60 dagers frist til å godta tilbudet. Ifølge Financial Times er det japanske SoftBank og myndighetene i Kina og Saudi-Arabia som står bak tilbudet.

Ifølge Infantino vil pengene kanaliseres til klubber og kontinentale forbund.

- Slike forslag må vurderes som del av et globalt hensyn til den internasjonale terminlisten og kan ikke avgjøres isolert, skriver PFSC i sin uttalelse.

(©NTB)

Gianni Infantino får motbør fra UEFA, den europeiske klubbforeningen og spillerforeningen FIFPro i sitt forsøk på å etablere nye lukrative turneringer. Foto: Jorge Saenz, AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...